Κόμπι Μπράιαντ: Ο θρύλος που λάτρευε έναν… Έλληνα! 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν ένας θρύλος του μπάσκετ, όμως πάντα φρόντιζε να μαθαίνει για τους άλλους. Ο Αμερικανός είχε μια ιδιαίτερη αδυναμία σε δύο Έλληνες παίκτες, τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Βασίλη Σπανούλη. Όταν κάποτε του έγινε η ερώτηση με ποιον παίκτη θα ήθελε να παίξει μαζί είχε απαντήσει: «Υπάρχει κάποιος με τον οποίο έχω παίξει αντίπαλος. Τον λένε Διαμαντίδη και είναι Έλληνας.» 

Παρακολουθούσε συχνά ευρωπαϊκά παιχνίδια και σε συνέντευξή του είχε πει πως λάτρευε να βλέπει τους Διαμαντίδη και Σπανούλη. Μιλώντας στην Marca το περασμένο καλοκαίρι, εκμυστηρεύτηκε πως έκανε σκάουτινγκ πριν τα παιχνίδια των ΗΠΑ και προτιμούσε να παρακολουθεί το πως έπαιζαν οι δύο Έλληνες άσοι.

«Όταν ήμουν στην Εθνική ομάδα προετοιμαζόμουν για κάθε παιχνίδι, ήθελα να είμαι έτοιμος. Μελετούσα πως παίζουν κάποιοι παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης και ο Μπαρμπόσα. Ορισμένοι μάλιστα με ρωτούσαν: Μα τι κάνεις εκεί; Τους απαντούσα ότι μελετάω τον Σπανούλη. Και θυμάμαι να μου λένε: ποιος είναι ο Σπανούλης; Αυτός που θα σας σκοτώσει, τους έλεγα», είπε χαρακτηριστικά για τον άσο του Ολυμπιακού τον περασμένο Μάρτιο.

Με τον Σπανούλη είχαν συναντηθεί σε ένα καμπ της Αθήνας το 2011, όπου ο Κόμπι Μπράιαντ μίλησε σε μικρά παιδιά για το μπάσκετ και έκανε επίδειξη μαζί με τον γκαρντ του Ολυμπιακού.

Κόμπι Μπράιαντ: Θα ήθελα για συμπαίκτη τον Διαμαντίδη

Λίγο πριν το Μουντομπάσκετ της Κίνας, έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας και εκεί τον ρώτησαν με ποιον μη Αμερικανό παίκτη, θα ήθελε να παίξει μαζί στην ομάδα του. Η απάντησή του: «Υπάρχει κάποιος με τον οποίο έχω παίξει αντίπαλος. Τον λένε Διαμαντίδη και είναι Έλληνας. Έπαιζε εκπληκτική άμυνα, έναν τέτοιο πόιντ γκαρντ ήθελα να έχω δίπλα μου».

Η τάπα του Διαμαντίδη στον Μπράιαντ

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τον Κόμπι Μπράιαντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008. Τ0 σκορ ήταν Ελλάδα – Αμερική 69-92, ωστόσο στα κορυφαία στιγμιότυπα του αγώνα ήταν η τάπα του Ελληνα γκαρντ στον αστέρα του NBA.

Φυσικά γνωστή είναι και η αδυναμία του στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος τον θεωρεί μέντορά του και μάλιστα πέρασε ένα ολόκληρο καλοκαίρι μαζί του, το 2018, λιώνοντας στην προπόνηση με σκοπό να βελτιώσει το σουτ και τις κινήσεις του.

Κόμπι Μπράιαντ: Η επίσκεψη στην Ελλάδα το 2014

Ο Κόμπι Μπράιαντ λάτρευε την Ελλάδα και μάλιστα ήταν ο προορισμός των διακοπών του το 2014. Μαζί με την σύζυγό του, Βανέσα, επισκέφτηκαν την Αθήνα και την Μύκονο, βγάζοντας μάλιστα αρκετές σέλφι. Ακόμη και στην τελευταία του ημέρα στα παρκέ, παίρνοντας το μικρόφωνο, χρησιμοποίησε έναν στίχο του Καβάφη. «Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι», είχε πει στην απόσυρση της φανέλας του.

Η ατάκα του που έμεινε όμως, ήταν το περίφημο «Mamba out» στον τελευταίο του αγώνα, το οποίο έγινε παγκόσμιο τρεντ και χρησιμοποίησε ακόμη και ο Μπαράκ Ομπάμα, όταν αποχώρησε από την προεδρία των ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.pronews.gr/athlitismos/mpasket/841826_kompi-mpraiant-o-thrylos-poy-latreye-enan-ellina-foto-vinteo
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα