«Κωμωδία» με το ΝΑΤΟ: «Δεν διαπραγματευόμαστε με τους Τούρκους» αλλά αύριο Πέμπτη νέα συνάντηση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση των μόνιμων αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες,  με την Αθήνα να δηλώνει πως δεν θα συναινέσει σε διάλογο με την Άγκυρα αν δεν φύγουν τα τουρκικά πλοία από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.. αλλά αύριο Πέμπτη συμφώνησε να γίνει η συνάντηση των στρατιωτικών επιτροπών.

Με λίγα λόγια άλλα λέει και άλλα κάνει η κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά.

Όσον αφορά το… ρητορικό σκέλος της συνεδρίασης, η Αθήνα επικαλέστηκε το Άρθρο 1 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον, της ιδρυτικής πράξης της Ατλαντικής Συμμαχίας, επισημαίνοντας ότι η ρητορική και οι πράξεις της Τουρκίας αντιβαίνουν το περιεχόμενό του και κατ’ επέκταση τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών περί αποφυγής απειλής ή χρήσης βίας στις διεθνείς σχέσεις.

Παράλληλα όμως, και πέραν της καταγραφής όλης της τουρκικής πρακτικής και συμπεριφοράς σε όλα τα μέτωπα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η ελληνική πλευρά επεδίωξε να καταδείξει ότι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται και δρα η Τουρκία συνιστά πλήγμα στην ίδια τη συνοχή της Συμμαχίας.

Η κατάφωρη παραβίαση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη, οι εισβολές σε Συρία και Ιράκ που έχουν τροφοδοτήσει και διευκολύνει την εμπλοκή της Ρωσίας στην περιοχή, οι περίεργες διαδρομές και επαφές με τζιχαντιστικά στοιχεία που αξιοποιούνται ως μισθοφόροι στη Λιβύη, η συνεργασία με τη Ρωσία και το Ιράν στη Συρία και φυσικά η προμήθεια του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 είναι μερικά από τα παραδείγματα που σύμφωνα με τις πληροφορίες επικαλέστηκε η ελληνική πλευρά στη συνεδρίαση του NAC προς επίρρωσιν των επιχειρημάτων της.

Φυσικά όλα τα παραπάνω τα γνωρίζουν ήδη όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ που δεν συγκινήθηκαν από την ρητορική της Αθήνας. Ειδικά η Γερμανία κράτησε εντελώς ουδέτερη στάση λέγοντας «βρείτε τα» σε Ελλάδα και Τουρκία.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/913245_komodia-me-nato-den-diapragmateyomaste-me-toys-toyrkoys-alla

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα