Κρ. Λίντνερ για Ελλάδα: Πολύ εντυπωσιακά τα μεταρρυθμιστικά μέτρα της κυβέρνησης – Η οικονομία έχει έρθει σε νέα πορεία επιτυχίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Για «πολύ εντυπωσιακά μεταρρυθμιστικά μέτρα» της ελληνικής κυβέρνησης, με τα οποία η ελληνική οικονομία «έχει έρθει σε νέα πορεία επιτυχίας» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της νέας γερμανικής κυβέρνησης και αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ και τόνισε ότι και η Γερμανία πρέπει να καταστεί «παρομοίως φιλόδοξη». Πρόσθεσε, δε, ότι προσβλέπει στη συνέχιση των συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση, σε «καλό και αρμονικό» κλίμα.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν οι Ευρωπαίοι εταίροι και η Ελλάδα έχουν λόγο να «ανησυχούν» για το γεγονός ότι επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών θα είναι ο Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει εκφράσει ιδιαίτερα αυστηρές θέσεις για τα δημοσιονομικά, ο νέος υπουργός σημείωσε ότι η Γερμανία στην Ευρώπη «θα εστιάσει την προσοχή της στην σταθερότητα και ταυτόχρονα θα καταστήσει εφικτή την απελευθέρωση επενδύσεων στην ανταγωνιστικότητα».

«Σε αυτό αποτελεί για εμάς σημείο προσανατολισμού η εντυπωσιακή και επιτυχής πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης», συνέχισε ο κ. Λίντερ και ανέφερε ότι «το τελευταίο διάστημα έχει επιτευχθεί, με πολύ εντυπωσιακά μεταρρυθμιστικά μέτρα, να έρθει η ελληνική οικονομία σε μία νέα πορεία επιτυχίας». Αυτό πρέπει, από την άλλη πλευρά, πρόσθεσε, «να είναι ακόμη και για τη Γερμανία η αξίωση να γίνει παρομοίως φιλόδοξη, όπως είναι η ελληνική εσωτερική πολιτική και υπό αυτήν την έννοια προσβλέπω στις επόμενες ευκαιρίες για συνέχιση στην Αθήνα, με τον πρωθυπουργό και τον ομόλογό μου, των συνομιλιών, τις οποίες και στο παρελθόν έχουμε ήδη διεξαγάγει σε καλό και αρμονικό κλίμα».

της ανταποκρίτριας του ΑΠΕ-ΜΠΕ Φ. Καραβίτη

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα