«Κριτής κι αφέντης ειν’ ο Θεός // και δραγουμάνος του ο λαός»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Στέλιου Παπαθεμελή*
Τα γεγονότα στη Μόρια απεδείχθησαν εκτός ελέγχου και με την συνεχιζόμενη καταιγίδα μουσουλμάνων εποίκων και τα πεισμόνως «ανοικτά σύνορά» μας. το φαινόμενο «Μόρια» θα έχει πολλαπλασιαστική διόγκωση.
Οι εξεγερμένοι, δεν επέτρεπαν στις αστυνομικές αρχές αλλά και την πυροσβεστική να πλησιάσουν στο σημείο των επεισοδίων, ενώ προκάλεσαν φθορές σε τρία πυροσβεστικά οχήματα και τον ελαφρύ τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών και ενός πυροσβέστη. Το πλήθος είχε πολύ επιθετική συμπεριφορά. Φώναζαν εξαγριωμένοι το σύνθημα «kill police».
Και ενώ οι μουσουλμάνοι έποικοι εγκαθίστανται μονίμως στην Ελλάδα, η Κυβέρνησή μας απεφάσισε μετά τα γεγονότα στη Μόρια να εγκαταστήσει 8 στους 10 μετανάστες (πρόσφυγες τούς ονομάζει, που δεν είναι, αφού δεν προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές) σε ξενοδοχεία και σπίτια!  Αυτό φυσικά είναι πρόσθετο κίνητρο. Και επληρώθη το ρηθέν παρά του Ι.Κ.Πρετεντέρη λέγοντος «Το μεταναστευτικό κατέστη όμηρος κυκλωμάτων, εμπόρων, ΜΚΟ, ακτιβιστών, βλαμμένων, πρακτόρων ή απλώς διαφόρων κακοποιών»(ΝΕΑ 1/10/2019).
Δεν μπορεί να μην υπάρχει ένας σοβαρός άνθρωπος σ’ αυτή τη κυβέρνηση,  ο οποίος να εισακούεται και να υψώσει επιτέλους τη φωνή του αξιώνοντας «ως εδώ και μη παρέκει»!   Δεν αντέχουμε άλλους μετανάστες – Κλείστε τα σύνορα, δεν πάει άλλο»! Περιμένουμε να δούμε!
Κάποιοι κρατικοί –  κομματικοί οφείλουν να συνειδητοποιήσουν το πολύ απλό, απλούστατο: Όσο είναι γαλαντόμο το κράτος μας απέναντι στους αφροασιάτες εποίκους και τους προσφέρει γην και ύδωρ και επιδόματα, φαγητό, στέγη, περίθαλψη, εκπαίδευση κ.λ.π. τόσο αυτοί θα έρχονται συνεχώς περισσότεροι. Και ανάμεσά τους πλεονάζουν, τρομοκράτες, πράκτορες και επίλεκτοι τού Ερντογάν και διάφορα άλλα άνθη τού κακού. Τα κορόιδα οι Έλληνες πατριώτες πληρώνουν τη σίγουρη αντικατάστασή τους από τους ισλαμιστές εποίκους.
Στο μεταξύ τα δίνουμε όλα, μα όλα, χωρίς να παίρνουμε τίποτα. Υπογράφουμε κατά δήλωση του ΥπΕθΑ αυτές τις μέρες με τις ΗΠΑ νέα στρατιωτική συμφωνία.
Δίνουμε (αυτήν την …τέχνη την ξέουμε καλά) «τέσσερα βασικά σημεία είναι 1) η χρήση τού λιμανιού της Σούδας, 2) η χρήση τμήματος τού λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, 3) η εγκατάσταση βάσης εκπαίδευσης ελικοπτέρων στην Κεντρική Ελλάδα» (Καθημερινή,22/9/19).
Το τέταρτο είναι το πενιχρόν αντίτιμον: η χρήση από μέρους μας των αμερικανικών UAV. Ζήσε μαύρε να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι!…
Η τάση που κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια στα νέα παιδιά της χώρας είναι αυτό το (ακατ)ονόμαστο brain drain=φυγή εγκεφάλων.
Είναι επιτέλους ώρα για αντιστροφή.
Κατά τον κ. Μητσοτάκη αρκούν γι’ αυτό τρία τινά: α) Νέες δουλειές, β) Μείωση φόρων και εισφορών και γ) να πεισθούν οι πάντες ότι μακροπρόθεσμα δημιουργούνται καλύτερες προοπτικές για την πατρίδα.
Λογικά ακούγονται αυτά, αλλά πρόσφατη έρευνα της ICAP, εισέδυσε βαθύτερα στα αίτια τού κακού εντοπίζοντας ότι  κύριος λόγος της φυγής και μη επανόδου των νέων μας στην Ελλάδα είναι η έλλειψη αξιοκρατίας και η διαφθορά!
Στα ανησυχαστικά ευρήματα της έρευνας ανήκει η διαπίστωση ότι το 42% των ερωτηθέντων που εργάζονται στο εξωτερικό δεν σκέφτονται την παλιννόστηση, ενώ ένα άλλο 41% βλέπει την παλιννόστηση (πάλι καλά) σε ορίζοντα τριών ετών. Πάντως οι σοβαρότεροι λόγοι που θα έκαναν ένα Ελληνόπουλο να επιστρέψει στη πατρίδα είναι η οικογένεια, το κλίμα και ο ελληνικός τρόπος ζωής.
Ελληνικός τρόπος ανεκτίμητος και αναποτίμητος!
Εγκληματικά λάθη κατά συρροήν τού ΔΝΤ σε βάρος της Ελλάδος και ο πολύς Τόμσεν αξιώνει πάλι  νέες περικοπές των συντάξεων.
Για να μην υστερήσει και η Ακαδημία μας τίμησε τον αρχιτραπεζίτη της καταστροφής Μάριο Ντράγκι, ο οποίος ως γνωστόν θυσίασε την Ελλάδα στο βωμό διάσωσης των γαλλογερμανικών τραπεζών. Άξιος ο μισθός και αυτού και αυτών που τον τίμησαν.
Νέα κυβερνητική colotumba: ξέχασε το veto που θα πρότασσε στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. Θα τα βάλουμε και στην Ευρώπη! Θα κάψουμε και το παλιάμπελο!
Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη για τον «ανεξήγητο ενθουσιασμό τού πρωθυπουργού»: «Η Ελλάδα οδεύει σε πλήρη εξαφάνιση, αν δεν αναχαιτιστεί άμεσα η απευκταία τακτική των κυβερνήσεων της, που συνίσταται στο “κουκούλωμα” τών εκάστοτε ζωτικών για την επιβίωσή της προβλημάτων και, αντιθέτως, στην ενασχόλησή της με τα επουσιώδη. Το χρέος παραμένει μη βιώσιμο και η όποια θετική συμβολή των άμεσων ξένων επενδύσεων στην ανάπτυξη προϋποθέτει οικονομία που έχει αρχίσει με τις δικές της δυνάμεις και προγραμματισμό να εξέρχεται από την ύφεση. Διαφορετικά, η ελληνική οικονομία θα εξακολουθήσει να είναι  έρμαιο ξένων συμφερόντων, που θα υλοποιούνται μέσω άμεσων ξένων επενδύσεων / ξεπουλήματος»!
Επισημάνσεις καίριες. Κατά κανόνα όμως εις ώτα μη ακουόντων…
Αλλά δεν θα τα βάλουμε κάτω.
Θα αγωνιστούμε!
Απόηχος ακατάβλητης ελληνικής λεβεντιάς στον «Τσάμικο» τού Νίκου Γκάτσου – με μουσική Μάνου Χατζηδάκη:

«Δική τους είναι μια φλούδα γης //
μα εσύ Χριστέ μου τους ευλογείς //

για να γλυτώσουν αυτή τη φλούδα //
απ’ το τσακάλι και την αρκούδα.

(…)

στα μαρμαρένια τού χάρου αλώνια».
Το πανήγυρι κρατάει  χρόνια //

Γιατί;

Διότι

«Κριτής κι αφέντης ειν’ ο Θεός //
και δραγουμάνος του ο λαός»!

* Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης
                                                                                  E-mail: [email protected]

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα