Κρέτσου: Είμαι πολύ περήφανη που βρίσκομαι στην Μακεδονία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μπουτάρης και Τζιτζικώστας την ξενάγησαν στη Νέα Παραλία

Κρέτσου: Είμαι πολύ περήφανη που βρίσκομαι στην Μακεδονία

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και ξενάγηση στη Νέα Παραλία πραγματοποίησε σήμερα η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κορίνα Κρέτσου. Την ξενάγηση ανέλαβαν ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Όπως δήλωσε η κ. Κρέτσου:«Είμαι στη Θεσσαλονίκη με πολύ μεγάλη χαρά. Είμαι πολύ περήφανη που βρίσκομαι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι η πρώτη μου επίσκεψη στο συγκεκριμένο έργο για το οποίο χορηγήσαμε δυο εκατ. ευρώ στην συμμετοχή τοπικών και περιφερειακών αρχών. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο το οποίο βελτιώνει την ζωή των πολιτών και αποτελεί ένα δείγμα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Προσβλέπουμε σε περισσότερα κονδύλια για περισσότερα έργα στην Περιφέρεια». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «Αξιοποιούμε τα κονδύλια σε μια εποχή που η πολιτική της αλληλεγγύης στην ΕΕ δέχεται επιθέσεις».

ioaisoduadt2

Ιδιαίτερα χαρούμενος εμφανίστηκε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος δήλωσε: «Καλωσορίζουμε την κ. Κρέτσου, η οποία ήρθε να δει ένα έργο σημαία έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013 ύψους 22 εκατ ευρώ. Χαιρόμαστε που επιλέγει την Περιφέρεια μας καθώς είμαστε η πρώτη περιφέρεια από τις 13 σε όλη τη χώρα σε απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Τα κονδύλια γίνονται σημαντικά έργα υποδομής θέσεις εργασίας για τον τόπο μας». Παράλληλα, τόνισε ότι το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι ότι: «Ευτυχώς που υπάρχουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια και άνθρωποι στην Ευρώπη που βοηθούν, ώστε να αξιοποιούμε αυτούς τους πόρους προς το συμφέρον των συμπολιτών μας. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να τα αξιοποιούμε».

ioaisoduadt1

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε: «Από ότι τελικά εμφανίζεται η Νέα Παραλία είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα για την πόλη. Έχει δημιουργήσει άλλο επίπεδο στη ζωή των κατοίκων όχι μόνο του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά όλου του μητροπολιτικού συγκροτήματος. Είναι εκπληκτικό ο κόσμος να απολαμβάνει την παραλία και την βόλτα του».

Την κ. Κρέτσου συνόδευσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ενώ στην ξενάγηση βρέθηκαν επίσης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης, καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου. Το μεσημέρι ο κ. Τζιτζικώστας θα ξεναγήσει την Επίτροπο στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.

thestival.gr

newsbeast.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα