Κοτζιάς σε Ερντογάν: Στα πόδια το έβαλαν αυτοί που έφυγαν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Κοτζιάς σε Ερντογάν: Στα πόδια το έβαλαν αυτοί που έφυγαν

«Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ»

Σκληρή απάντηση στον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

«Στα πόδια το έβαλαν αυτοί που έφυγαν, εμείς είμαστε ακόμα εδώ», απάντησε ο Νίκος Κοτζιάς στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που δήλωσε νωρίτερα ότι «η ελληνική πλευρά αποφεύγει την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό».

Ερωτηθείς σχετικά ο Νίκος Κοτζιάς υπογράμμισε ότι «την Παρασκευή, η τουρκική Αντιπροσωπεία εγκατέλειψε τη Γενεύη λέγοντας ότι είχε και άλλα σημαντικότερα πράγματα να κάνει, όπως να ασχοληθεί με το Συριακό και τη συνταγματική μεταρρύθμιση και ότι επιθυμούσε να γίνει μια μη οργανωμένη συζήτηση μεταξύ εμπειρογνωμόνων».

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ικανοποιημένος που για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπριακού, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, έχει τεθεί με σαφήνεια το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας και αποτελεί, μάλιστα, ειδικό θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Πρέπει δε να σας εξηγήσω ότι αποτρέψαμε μια μεθοδευμένη αποτυχία της διάσκεψης».

Από τη Γενεύη ο Νίκος Κοτζιάς επανέλαβε ότι δίκαιη λύση του Κυπριακού σημαίνει, πριν απ’ όλα, απάλειψη των αιτιών που το προκάλεσαν, δηλαδή την κατοχή και την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων και την ύπαρξη του συστήματος εγγυήσεων που παραβιάστηκε κατάφωρα.

«Θέλουμε μια λύση δίκαιη και όχι σαθρή» διεμήνυσε και υπογράμμισε ότι η συμφωνία όλων των μερών ήταν ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης θα είναι «open ended», δηλαδή θα είναι ανοικτή και δεν θα σταματήσει εάν υπάρξει διακοπή.

Σε αυτή τη βάση, συμφωνήσαμε να συνεχιστεί με τη μορφή συνομιλιών μεταξύ ειδικών και πιο συγκεκριμένα, από πλευράς ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, με μια αντιπροσωπεία υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, εξήγησε ο Νίκος Κοτζιάς.

«Η διαπραγμάτευση θα συγκληθεί εκ νέου την άλλη εβδομάδα και όταν θα ωριμάσουν οι συνθήκες, θα λάβει τη μορφή διϋπουργικής με τη συμμετοχή και άλλων εκπροσώπων», ανέφερε ακόμα ο υπουργός Εξωτερικών.

kontranews,gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα