Κοτζιάς: Να πουν τα Σκόπια δημόσια το επίθετο στη σύνθετη ονομασία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
«Η ελληνική κυβέρνηση πήρε την ευθύνη να δηλώσει ότι θέλει αλλαγή του ονόματος»
Σε συνέντευξή του στο Euronews, υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τονίζει ότι το συλλαλητήριο ήταν μια έκφραση δημοκρατικής βούλησης η οποία λαμβάνεται υπόψη, ωστόσο «δεν αλλάζει την πολιτική της κυβέρνησης και την ευθύνη που έχουμε να λύσουμε προβλήματα». Επίσης, εκφράζει προβληματισμό για το ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων δεν έχει κάνει αρκετά για να προετοιμάσει την κοινή της γνώμη εν αντιθέσει με την ελληνική κυβέρνηση που έχει αναλάβει δημόσια την ευθύνη για το θέμα της αλλαγής του ονόματος της ΠΓΔΜ.

«Η ελληνική κυβέρνηση πήρε την ευθύνη να δηλώσει δημόσια ότι θέλει αλλαγή του ονόματος, ότι αυτό το όνομα θα είναι σύνθετο για όλες τις χρήσεις με ένα προσδιορισμό συγκεκριμένο και βγήκαμε δημόσια και είπαμε ότι σε αυτή την ονομασία θα περιλαμβάνεται ο όρος “Μακεδονία”. Εμείς κάναμε τη δουλειά μας, περιμένω ακόμα από τα Σκόπια επιτέλους να βγουν δημόσια να πουν σε αυτή τη σύνθετη ονομασία ποιο θα είναι το επίθετο μπροστά από το ουσιαστικό και να το περιγράψουν στον πληθυσμό τους», τονίζει ο κ. Κοτζιάς σημειώνοντας ότι «εμείς προετοιμάζουμε, και μάλιστα με τις δυσκολίες που έχει κάτι τέτοιο στην κοινή γνώμη, δεν βλέπω να κάνει η άλλη πλευρά την ίδια προετοιμασία- και αυτό με προβληματίζει πολύ σήμερα».

“Το Βήμα”
spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μηπως ηταν καλυτερα ο κ. Κοτζιας να εθετε και μια ημερομηνια αναμονης των Σκοπιων για την δημοσιοποιηση της αποδεκτης συνθετης ονομασιας τους , προτου αποφασισει την διακοπη των συνομιλιων. Θα τους περιμενει μεχρι να ”βγαλει ο ηλιος κερατα;;;”. Και αυτον τον μηνα τι Συμφωνο θα παρουσιασει στην Βουλη, καθως υποσχεθηκε;;;.

  2. Έγιναν τα συλλαλητήρια, γράφτηκαν τόννοι άρθρων, σχολίων κλπ., αλλά η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στην θέση της.

    «Η ελληνική κυβέρνηση πήρε την ευθύνη να δηλώσει δημόσια ότι θέλει αλλαγή του ονόματος, ότι αυτό το όνομα θα είναι σύνθετο για όλες τις χρήσεις με ένα προσδιορισμό συγκεκριμένο και βγήκαμε δημόσια και είπαμε ότι σε αυτή την ονομασία θα περιλαμβάνεται ο όρος “Μακεδονία”».

    Περίμενε κανείς κάτι άλλο;

    Αποκλειστικό: Ο Νίκος Κοτζιάς για το συλλαλητήριο και τη διαπραγμάτευση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα