Κορωνοϊός: Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 

Τα νέα μέτρα αποφασίστηκαν κατά την καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Παρασκευής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανακοίνωση νέων μέτρων ενόψει του Δεκαπενταύγουστου από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Τα νέα μέτρα αποφασίστηκαν κατά την καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Παρασκευής.

Σε αυτήν ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση συνέστησε την προσοχή σε όσους γυρίζουν από τα νησιά, τονίζοντας ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση να μπαίνουν σε οικειοθελής απομόνωση, ενώ έστειλε μήνυμα στους νέους πως δεν είναι άτρωτοι απέναντι στον κοροναϊό.

«Είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό να αναληφθεί από τους ίδιους η ευθύνη να προστατέψουν, όχι μόνο τους εαυτούς τους, αλλά κυρίως τους αγαπημένους τους, τους γονείς τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

Αυστηρή σύσταση σε όσους επιστρέφουν από τα νησιά- Έκκληση στους νέους

Κατά συνέπεια, η σύσταση θα είναι πάρα πολύ αυστηρή. Όποιος επιστρέφει από τουριστικό προορισμό για μία εβδομάδα να φροντίζει να προσέχει. Τι σημαίνει να προσέχει; Να φοράει μάσκα όπου μπορεί και σίγουρα να κρατιέται σε απόσταση από τους πιο ευάλωτους, τους ηλικιωμένους ανθρώπους που μπορεί να έχει στο σπίτι. Αν συγκατοικεί με ανθρώπους από τους οποίους δεν μπορεί να πάρει φυσική απόσταση να φοράει μάσκα και τουλάχιστον για μια εβδομάδα -μέχρι που να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν επιστρέφει με τον ιό στα αστικά κέντρα- να προστατεύσουμε αυτούς τους οποίους θέλουμε να φροντίζουμε περισσότερο», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

«Εμείς ως πολιτεία θα το κάνουμε. Θα το κάνουμε πολύ οργανωμένα, όπως το έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, ακούγοντας πάντα τις υποδείξεις των ειδικών και μη διστάζοντας να παίρνουμε μέτρα και νωρίτερα παρά αργότερα.

Αλλά, ειδικά, θέλω να κάνω ειδική έκκληση στους νέους μας, στα νέα παιδιά. Έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία, 17, 23 και 22, γνωρίζω την ανεμελιά της ηλικίας. Αλλά παρακαλώ, έκκληση: Προσοχή, προσέξτε τους εαυτούς σας, δεν είστε άτρωτοι, και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας».

Προβληματισμό με την διασπορά σε όλη τη χώρα – Έλεγχοι παντού ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Την ίδια ώρα κρίσιμες για την πορεία εξάπλωσης του κοροναϊού, χαρακτηρίζονται οι επόμενες, καθώς είναι γεγονός η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων, η διασπορά του σε 32 περιφέρειες της χώρας και σε δομές όπως οι οίκοι ευγηρίας, και η μετακύλιση του σε νεότερες ηλικίες.

Την ίδια ώρα η Πολιτεία προσπαθεί να φρενάρει με κάθε μέσο την «μεταφορά» του ιού από τα νησιά στις μεγαλουπόλεις καθώς από σήμερα διενεργούνται εξονυχιστικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα μεγάλα λιμάνια της χώρας σε όσους επιστρέφουν από διακοπές.

 “Το Βήμα”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα