Κορωνοϊός: «Ναι» στο περπάτημα, αλλά με απόσταση 2 μέτρων από άλλους

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΚΟΣΜΟΣ 

Μοναχικός περιπατητής στην πόλη.

Με κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να λαμβάνουν όλο και πιο δραστικά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων ώστε να επιβραδύνουν την εξάπλωση της επιδημίας COVID-19, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναρωτιούνται αν θα πρέπει να κάνουν έναν περίπατο ή να βγουν να ασκηθούν στην ύπαιθρο. Η απάντηση είναι καταφατική, απαντούν ειδικοί, μιλώντας στους New York Times, αρκεί να τηρεί κανείς ευλαβικά την οδηγία για απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων από τον άλλο. Ακόμη και στο Μιλάνο όπου οι κάτοικοι έχουν τεθεί ουσιαστικά σε κατ’ οίκον περιορισμό, επιτρέπεται από τις Αρχές, αν δεν ενθαρρύνεται κιόλας, να κάνουν οι Μιλανέζοι έναν περίπατο ή να τρέξουν.

Η Γαλλία έχει εξαιρέσει την άσκηση στην ύπαιθρο από τα περιοριστικά μέτρα στη μετακίνηση των πολιτών, το ίδιο έχει κάνει και το Βέλγιο. Αρκεί να μη δημιουργούνται ομάδες και να διατηρούν οι άνθρωποι απόσταση δύο μέτρων από τον σύντροφό τους. «Προσπαθούμε να αποφύγουμε κατά πρόσωπο επαφή με άλλους ανθρώπους, οπότε όλες μας οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με αυτό τον γνώμονα», λέει η Κάρολαϊν Κανούσιο, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια. «Θα συνιστούσα οι άνθρωποι να βγουν για περίπατο τις ώρες που έχουν μικρότερη κίνηση οι δρόμοι, να περπατούν σε μέρη όπου υπάρχει λιγότερος κόσμος και υπάρχει η δυνατότητα να απλωθούν και μη σταματάτε να μιλήσετε σε κάθε γείτονά σας», προσθέτει.

Παρ’ όλο που τα μέτρα περιορισμού γίνονται όλο και πιο δραστικά, ακόμη και κρατικοί αξιωματούχοι της υγείας που ειδικεύονται στην εκτίμηση κινδύνου αναγνωρίζουν πως οι περίπατοι είναι σημαντικό μέσο ώστε να περιορίσουν το άγχος τους και να διατηρήσουν την ψυχική και πνευματική τους υγεία όσοι είναι περιορισμένοι μέσα σε τέσσερις τοίχους. «Αν δεν βρίσκεσαι εντός δύο μέτρων από κάποιον άλλον, σε κάθε άλλη περίπτωση δεν διατρέχεις μεγάλο κίνδυνο», λέει η Κρίσταλ Γουάτσον, καθηγήτρια Ασφάλειας της Υγείας στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. «Οπότε νομίζω ότι ο κόσμος θα πρέπει να βγαίνει στη λιακάδα. Το να βγάζεις τον σκύλο σου για βόλτα, ή να πηγαίνεις σε ένα πάρκο διατηρώντας απόσταση, είναι ασφαλές και απαραίτητο», καταλήγει.

“Καθημερινή”

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα