Κορυφαίοι Ρεπουμπλικάνοι εγκαταλείπουν τον Τραμπ: Στηρίζουν δημόσια τον Τζο Μπάιντεν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Θα ήταν αδιανόητο ως το πολύ πρόσφατο παρελθόν οποιοσδήποτε διεκδικητής του χρίσματος του ενός από τα δύο κόμματα εξουσίας των ΗΠΑ ώστε να είναι ο υποψήφιος του για τον Λευκό Οίκο να εμφανιστεί στο συνέδριο της αντίπαλης παράταξης για να υποστηρίξει τον δικό της υποψήφιο, να ταχθεί εναντίον αυτού της δικής του.

 

 

 

Όμως ο Τζον Κέισιτς έκανε ακριβώς αυτό χθες Δευτέρα.

Η ομιλία του Ρεπουμπλικάνου πρώην κυβερνήτη της πολιτείας Οχάιο στο συνέδριο των Δημοκρατικών υπέρ της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε το πόσο πολύ ο τρόπος που χειρίστηκε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την πανδημία του κορωναϊού, η ρητορική καμένης γης που χρησιμοποιεί, η παντελής αδιαφορία του να δείξει διαλλακτικότητα έναντι των επικριτών του, έχουν στρέψει εναντίον του στελέχη του ίδιου του κόμματός του.

Ο Κέισιτς, που ηττήθηκε το 2016 στην κούρσα για το χρίσμα από τον Τραμπ, δεν ήταν το μόνο γνωστό στέλεχος του GOP που εμφανίστηκε στο συνέδριο των Δημοκρατικών, στο πλαίσιο της προσπάθειας να προσελκυστούν μετριοπαθείς υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων. Το ίδιο αποφάσισαν να κάνουν ο Μάιλς Τέιλορ, στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας (2017-2019), που κατήγγειλε την «επικίνδυνα χαοτική» συμπεριφορά του ενοίκου του Λευκού Οίκου· η Κριστίν Τοντ Ουίτμαν, Ρεπουμπλικανή πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρζι η Σούζαν Μολινάρι, πρώην μέλος του Κογκρέσου και η Μεγκ Ουίτμαν, Ρεπουμπλικάνα με μακρά καριέρα στον κόσμο της διεύθυνσης μεγάλων επιχειρήσεων, άλλοτε πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνουσα σύμβουλος της HP.

Ο Τζον Κέισιτς, που επικρίνει συχνά τον νυν πρόεδρο, περιέγραψε την αντίσταση που προβάλει στον Τραμπ ως πατριωτικό του καθήκον. «Είμαι μια ζωή Ρεπουμπλικάνος, αλλά η κομματική μου ταυτότητα έρχεται δεύτερη, μετά την ευθύνη προς τη χώρα μου», είπε και αποκάλεσε τον Μπάιντεν «κάποιον που μπορεί να μας κάνει να δούμε την ανθρώπινη υπόσταση του άλλου».

Αντιδρώντας, ο Τραμπ, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο προεδρικό αεροσκάφος, χαρακτήρισε τον Κέισιτς «αποτυχημένο ως Ρεπουμπλικάνο» που «τώρα θα γίνει αποτυχημένος και ως Δημοκρατικός».

Το γεγονός ότι προγραμματίστηκε να μιλήσουν στο συνέδριο μέχρι πρότινος προβεβλημένα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων εξόργισε μερίδα των πιο προοδευτικών ψηφοφόρων των Δημοκρατικών, αφού οι παρεμβάσεις τους θα στερούσαν χρόνο από ομιλητές όπως ο Μπέρνι Σάντερς ή η βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ.

Με πληροφορίες από Dpa-Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα