Κομισιόν προς Σκόπια-Ή κάνετε συμφωνία με τη Βουλγαρία, ή εκτός ΕΕ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Κομισιόν προς Σκόπια

Μόνο η Ελλάδα παρεδόθη στον «αλυτρωτισμό» των Σκοπίων  και στον «Μακεδονισμό» τους

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Άννα Πιζονέρο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «αποσύνδεσης» της ενταξιακής πορείας των Σκοπίων από αυτήν της Αλβανίας, αν δεν επιλυθεί το ζήτημα των Σκοπίων με τη Βουλγαρία.

«Η θέση της Επιτροπής είναι ότι και οι δύο χώρες (Σκόπια και Αλβανία) πληρούν τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Θέλουμε να δούμε τη διακυβερνητική διάσκεψη να ξεκινά και για τις δύο χώρες, το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η ‘Αννα Πιζονέρο.

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι όπως έχει δηλώσει ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση, Όλιβερ Βάρχελι, αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των Σκοπίων και της Βουλγαρίας, το Συμβούλιο της ΕΕ  θα αποφασίσει αν θα γίνει η λεγόμενη «αποσύνδεση» (decoupling).

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, είχε το πρωί συνάντηση στις Βρυξέλλες με την Πρόεδρο της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ, η Πρόεδρος επιβεβαίωσε τη στήριξή της στο άνοιγμα ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει. Εξάλλου, συζήτησαν τη στήριξη της ΕΕ στα Σκόπια, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας της covid-19, συμπεριλαμβανομένης της διανομής εμβολίων από την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της, καθώς και τα επενδυτικά έργα και υποδομές που θα χρηματοδοτήσει η ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια.

iskra.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα