Κολοσσιαία κινητοποίηση του ρωσικού Στρατού: Μεταφέρουν δυνάμεις ακόμα και από την Σιβηρία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Όλα αυτά μετά τις πρώτες συγκρούσεις στην περιοχή της Νέας Ρωσίας και την ανταλλαγή πυρών πυροβολικού.

Οι πρώτες συγκρούσεις έδειξαν ότι «αντέχει» η στρατιωτική δύναμη των μαχητών της Νέας Ρωσίας, καθώς «θερίστηκαν» οι δυνάμεις του ουκρανικού καθεστώτος που επιχείρησαν να μπουν στην επικράτεια των πρόσφατα ανακηρυγμένων δημοκρατιών.

Στην πρώην ουκρανική ανατολική περιφέρεια όπου έχει ανακηρυχθεί από το 2014 η δημοκρατία της Νέας Ρωσίας, έχει κηρυχθεί γενική επιστράτευση, ενώ περίπου 250.000 προσωπικό του ρωσικού Στρατού έχει αναπτυχθεί κατά μήκος των βόρειων και κεντρικών ρωσο-ουκρανικών συνόρων.

Στην Κριμαία βρίσκονται επιπλέον 38.000 Ρώσοι στρατιώτες.

Την ίδια ώρα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλά ανοικτά πλέον για ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ κάτι που αποτελεί αιτία πολέμου για την Ρωσία.

Τόσο οι ρωσικές δυνάμεις όσο και αυτές του ουκρανικού Στρατού στέλνουν συνέχεια δυνάμεις κοντά στην γραμμή αντιπαράθεσης. Στο δεύτερο βίντεο φαίνονται ουκρανικά Τ-72 καθώς μεταφέρονται σιδηροδρομικώς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αμαξοστοιχία μετέφερε άρματα μάχης και τεθωρακισμένα από την Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια της περιοχής Yurga της Σιβηρίας προς τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα στο Voronezh.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε η 74η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία με άρματα μάχης  T-72B3.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η  τεράστια κινητοποίηση των ρωσικών δυνάμεων συνεχίζεται και με μεταφορά δυνάμεων από την κεντρική στρατιωτική διοίκηση της Ρωσίας προς τα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία και όχι μόνο από την δυτική στρατιωτική διοίκηση όπως ήταν μέχρι τώρα.

Αυτό σημαίνει πολύ απλά πως η Ρωσία προετοιμάζεται για σύγκρουση μεγάλης έκτασης ίσως και διάρκειας  με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Ταυτόχρονα μετά τη μετακίνηση αντιαεροπορικών συστημάτων S-300PMU-2 στα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία τώρα η Ρωσία στέλνει και συστήματα SHORADS Pantisr S-1 στις περιοχές των ρωσοφώνων στην ανατολική Ουκρανία στην Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Αυτό δείχνουν βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα ενώ άλλο βίντεο παρουσιάζει τεράστιες σειρές με τροχοφόρα BTR τα οποία είναι έτοιμα να μπουν στις περιοχές των ρωσοφώνων σε περίπτωση σύρραξης με την Ουκρανία.

Την ίδια ώρα το Κίεβο κάνει ότι μπορεί να για να εξωθήσει τη Μόσχα στα άκρα, μιλώντας πλέον ανοικτά για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ  κάτι που αποτελεί σχεδόν casus belli για την Ρωσία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο αρχηγός των ουκρανικών δυνάμεων, με αφορμή την 72η επέτειο από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, με μηνύματά τους αναφέρουν πως η ένταξη της χώρας τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία θα είναι προς όφελος και του ΝΑΤΟ.

Η εξέλιξη αυτή, θα αποτελέσει για τη Μόσχα, την τελική σπίθα ανάφλεξης στην Ανατολική Ουκρανία, εκεί όπου δυστυχώς εκτός από τις συγκρούσεις υπάρχουν και θύματα.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/975947_anoykrania-terastia-i-kinitopoiisi-toy-rosikoy-stratoy

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα