Κι όμως, οι Γερμανοί είναι υπέρ της βοήθειας σε Ισπανία, Ιταλία με ευρωπαϊκά κονδύλια

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Δημοσκόπηση της Pollit για το ZDF δίνει μια ενθαρρυντική εικόνα για το πολιτικό κλίμα στη ΓερμανίαΦαίνεται ότι η τραγωδία του κορωνοϊού έχει αλλάξει το πολιτικό κλίμα στη Γερμανία.

Σε δημοσκοπική ερώτηση «είστε υπέρ του να δωθεί βοήθεια στις χώρες που έχουν πληγεί σκληρά από την επιδημία όπως η Ιταλία και η Ισπανία» οι απαντήσεις είναι καταφατικές στο 68% των ερωτώμενων.

Οι απαντήσεις ανάλογα με το κόμμα που υποστηρίζουν οι ερωτώμενοι δείχνουν ότι μόνο οι ψηφοφόροι του εθνικιστικού AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) δεν επιθυμούν να δοθεί βοήθεια στις πληττόμενες χώρες του νότου – ναι λέει μόνο το 28%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων των υπολοίπων κομμάτων η στήριξη στη βοήθεια του Νότου με ευρωπαϊκά χρήματα κυμαίνεται από 61% στο FDP και 68% στους Χριστιανοδημοκράτες μέχρι 85% μεταξύ των ψηφοφόρων των Πρασίνων.

Οι σοσιαλδημοκράτες ψηφοφόροι είναι υπέρ της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης με ποσοστό 74%, ενώ οι ψηφοφόροι του Αριστερού Linke λένε ναι στη βοήθεια με ποσοστό 78%Το ερώτημα της δημοσκόπησης δε διευκρινίζει τι τύπου βοήθεια θα προτιμούσαν, ωστόσο φανερώνει μια μετατόπιση της κοινής γνώμης σε σχέση με την προηγούμενη κρίση χρέους του 2012.

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/oikonomia/ki-omos-i-germani-ine-iper-tis-voithias-se-ispania-italia-me-evropaika-kondilia/

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γιατί να μη είμαστε σύμφωνοι 100% οι Έλληνες να δοθούν χρήματα της Ευρωπαικής Ενώσεως σε όλες τις χώρες ,εφόσον εμείς δεν ”ξηλωθούμε” να τους δώσουμε δικά μας ευρώ;;;.
    Το ίδιο σκέφτεται και το 80% περίπου των Γερμανών,που παραμένουν φειδωλοί για τις δικές τους τσέπες (όπως και εμείς) γιαυτό και δεν άλλαξε -ας το ονειρεύονται οι αριστεροί-το πολιτικό κλίμα στην Γερμανία ,πέραν του ότι στην Γερμανία ζουν και εργάζονται ίσως εκατομύρια Ιταλοί , όπως και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.
    Αυτά λέει η λογική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα