Τι δήλωσε μετά από συνομιλίες με τον Πακιστανό ομόλογό του, Bilawal Bhutto Zardari

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi μετά από συνομιλίες με τον Πακιστανό ομόλογό του, Bilawal Bhutto Zardari, στην Guangzhou δήλωσε ότι «η στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών στον Ινδο-Ειρηνικό είναι μια στρατηγική υποκίνησης της αντιπαράθεσης και υπονόμευσης της ειρήνης».

“Η στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών στον Ινδο-Ειρηνικό προκαλεί σοβαρή ανησυχία στον κόσμο, ιδίως στις χώρες της περιοχής της Ασίας και του Ειρηνικού”, ανέφερε ο ίδιος, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο Κινέζο διπλωμάτη, ο πραγματικός στόχος αυτής της στρατηγικής είναι να προσπαθήσει να περιορίσει την Κίνα και να κάνει τις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού να λειτουργούν ως πιόνι εν μέσω της ηγεμονίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

“Τα γεγονότα θα καταδείξουν ότι η λεγόμενη στρατηγική του Ινδο-Ειρηνικού είναι μια στρατηγική δημιουργίας τεχνητών κενών, μια στρατηγική υποκίνησης της αντιπαράθεσης, μια στρατηγική υπονόμευσης της ειρήνης”, είπε, προσθέτοντας ότι όποια και αν είναι η στρατηγική αυτή που μπορεί να παρουσιαστεί, μακροπρόθεσμα είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/kinezos-ypeks-stin-proklisi-antiparathesis-aposkopei-i-stratigiki-ton-ipa-ston-indo-eiriniko/