Κεμαλικοί προς Ρ.Τ.Ερντογάν: «Να καταλάβουμε τα… Αντικύθηρα – Θα ελέγξουμε Αιγαίο & Αν. Μεσόγειο»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι κεμαλιστές ζητούν από τον Ρ.Τ.Ερντογάν την άμεση κατάληψη των Αντικυθήρων για να ελεγχθεί η θαλάσσια σύνδεση Δύσης και Ανατολής με την ανατολική Μεσόγειο!

Η συγκεκριμένη στρατηγική προσέγγιση ακούγεται καταρχήν ως παράδοξη, αλλά δεν είναι: στην περιοχή μέχρι το 1990 η Σοβιετική Ένωση διατηρούσε ένα τεράστιο αγκυροβόλιο του πολεμικού Στόλου της Μεσογείου γιατί ακριβώς αυτό το σημείο ελέγχει την είσοδο και την έξοδο στην Μεσόγειο ολόκληρου του Αιγαίου και της Μαύρης Θάλασσας.

Στην τουρκική γλώσσα, τα Κύθηρα, το Τσιρίγο δηλαδή, αποκαλούνται Cuha. Τα Αντικύθηρα αποκαλούνται Kucuk Cuha, δηλαδή τα μικρά Κύθηρα.

Ο Umit Yalim λοιπόν, με δημοσίευμά του στην εφημερίδα «Sozcu» που δημοσιεύεται τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, ζητεί την άμεση κατάληψη από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις των Αντικυθήρων και τη δημιουργία πάραυτα ναυτικής βάσης στο νησάκι, δεδομένου ότι θεωρεί πως είναι τουρκικό και πως στρατηγικά ελέγχει τις θαλάσσιες οδούς μεταξύ Δύσης και Ανατολής προς την ανατολική Μεσόγειο.

Αφορμή για τη νέα έκρηξη παράνοιας του πρώην Γ.Γ. του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, Umit Yalim, στάθηκε μια επίσημη ανακοίνωση της τοπικής Αρχής των Αντικυθήρων δια της οποίας προσκαλούνται Έλληνες αλλά και Ευρωπαίοι πολίτες να εγκατασταθούν στο νησί με αντάλλαγμα ορισμένα κίνητρα, όπως παροχή γης, κατοικίας κ.λπ.

Ο παρανοϊκός «νονός» της θεωρίας των 18 νησιών κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι Έλληνες επιχειρούν να καταλάβουν τα Αντικύθηρα.  Όντως η φράση αυτή και μόνο προκαλεί γέλιο και θυμηδία. Ωστόσο, στην Τουρκία οι αναγνώστες τέτοιων δημοσιευμάτων τα παίρνουν πολύ στα σοβαρά (συμβαίνει ενίοτε και στην Ελλάδα, με ανάλογες θεωρίες συνωμοσίας και εθνικού μεγαλείου).

To επίμαχο δημοσίευμα

Ανακάλυψαν τώρα τα Αντικύθηρα

O Umit Yalim ήταν πριν από χρόνια Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας και έφερε τον βαθμό του συνταγματάρχη.

Γνήσιος Κεμαλιστής, βαθιά εθνικιστής και κυρίως δoγματικά ανθέλληνας, εδώ και αρκετό καιρό ζει αναπαράγοντας τη θεωρία των 18 νησιών που πρέπει απαραιτήτως να ανακαταλάβουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο.

Ο Umit Yalim είναι ο «νονός» αυτής της θεωρίας, που σιγά σιγά υιοθέτησαν οι Κεμαλικοί και οι ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι και η οποία αποτελεί ένα βασικό επιχείρημα της εθνικιστικής πτέρυγας του ρεπουμπλικανικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η θεωρία αυτή βρίσκει «χώρο φιλοξενίας» στις σελίδες της ακραιφνώς κεμαλικής εφημερίδας «Sozcu».

Eδώ και δύο χρόνια ο Ταγίπ Ερντογάν, σε μια προσπάθεια να ενσωματώσει στον δικό του πολιτικό λόγο τις εθνικιστικές κραυγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υιοθέτησε κι αυτός -αποφεύγοντας ωστόσο συνεχείς και παρανοϊκές ακραίες φωνές- τη θεωρία της ενσωμάτωσης εκ νέου στην Τουρκία των 18 ελληνικών νησιών του Αιγαίου που βρίσκονται στον κατάλογο αυτό.

Umit Yalim

Ο Umit Yalim όμως υπήρξε και λειτούργησε σαν «γρανάζι» στον μηχανισμό ασφαλείας του βαθέος κράτους της Άγκυρας. Το βαθύ κράτος έχει πάντοτε συνέχεια και δυστυχώς συνέπεια, όχι μόνο στην Τουρκία. Ουδείς σκέφτηκε στη γειτονική χώρα να στηλιτεύσει ή ακόμα και να καταγγείλει τέτοιου είδους δημοσιεύματα, τα οποία προσβάλλουν κάθε λογική καθώς και την Ιστορία.

Η χρονική συγκυρία αναγκάζει την Αθήνα να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα ακόμη και αυτές τις παρανοϊκές διεκδικήσεις.

Πριν από 48 ώρες, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu πως αν χρειαστεί, η Τουρκία θα εισβάλει εκ νέου στην Κύπρο.

www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/790983_kemalistes-pros-erntogan-katalipsi-apo-tis-ed-ton-antikythiron

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα