Καύσωνας και δεκάδες πύρινα μέτωπα στην Ιταλία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Τεράστες καταστροφές σε Σαρδηνία, Καλαβρία και Σικελία. Καθυστέρηση της Πολιτικής Προστασίας καταγγέλλουν οι κάτοικοι των ελληνόφωνων χωριών στην Κάτω Ιταλία.

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι οι επιχειρήσεις κατάσβεσης συνεχίσθηκαν και κατά την διάρκεια της περασμένης νύχτας. Είναι δεκάδες οι πυρκαγιές στην Σαρδηνία, στην Καλαβρία και την Σικελία. Οι επιχειρήσεις της πυροσβεστικής, αλλά και της Πολιτικής Προστασίας και των εθελοντών επικεντρώνονται στις περιοχές του Ρήγιου και του Καταντζάρο στην Καλαβρία, καθώς και σε εκείνες του Παλέρμο και της Μεσίνα, στην Σικελία.

Οι περισσότεροι δήμαρχοι δηλώνουν βέβαιοι, ότι πίσω από τις φλόγες κρύβονται εμπρηστές και συμφέροντα του οργανωμένου εγκλήματος, όπως πάντα. Ίσως, όμως -σύμφωνα με κάποιους σχολιαστές- στους δράστες να συγκαταλέγονται και εποχικοί εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται στις δασικές υπηρεσίες και ενδέχεται να θέλουν να αποδείξουν ότι η παρουσία τους είναι απαραίτητη.

Από την περασμένη Κυριακή πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Τρεις από αυτούς στην Καλαβρία και δυο στην Σικελία. Ήταν όλοι τους αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι προσπαθούσαν να συμβάλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Πολλές περιοχές της Καλαβρίας, στο μεταξύ, έχουν μείνει χωρίς νερό: Οι φλόγες  έλιωσαν τους σωλήνες του δικτύου ύδρευσης.

Καταστροφές στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας

Πυρκαγιές στην ΙταλίαΑπό την περασμένη Κυριακή πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους

Και στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, τα οποία υπέστησαν τεράστιες καταστροφές από την πύρινη λαίλαπα, οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας έφτασαν με καθυστέρηση, όταν μεγάλο μέρος των γεωργικών και δασικών εκτάσεων είχε ήδη καεί.

Η Ιταλία, προς το παρόν δεν έχει στείλει αίτημα για  βοήθεια από άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Πρόκειται για μια τραγωδία χωρίς προηγούμενο, ενώ δεν έχουμε ξεπεράσει, ακόμη την φάση ύψιστου κινδύνου», δήλωσε ο δήμαρχος του Ρήγιου της Καλαβρίας, Τζουζέπε Φαλκοματά.

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι θα προσπαθήσει να αλλάξει σε ένα βαθμό την συνολική στρατηγική πρόληψης. Θα ζητήσει από τους αγρότες της χώρας να καθαρίζουν όσο γίνεται περισσότερες ακαλλιέργητες γεωργικές εκτάσεις, προσφέροντάς τους οικονομικά κίνητρα, με στόχο να περιοριστεί από το 2022 το καταστροφικό μένος των πυρκαγιών.

Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη

DW

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα