Κατάρ, Κουβέιτ, Ιορδανία μποϊκοτάρουν γαλλικά προϊόντα για την αντίδραση της Γαλλίας στον αποκεφαλισμό

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Η οργισμένη αντίδραση της γαλλικής και ευρωπαϊκής κοινής γνώμης αλλά και του Εμανουέλ Μακρόν προσωπικά στην δολοφονία του καθηγητή που έδειξε σκίτσα του Charlie Hebdo στην τάξη του, δεν βρίσκει σύμφωνους τους απανταχού μουσουλμάνους.

Στο Παρίσι, ως αντίδραση αλλά και προς “προάσπιση του δικαιώματος να σεβόμαστε στον πολιτισμό μας την αντίθετη άποψη” προβάλλονται σε δημόσια κτίρια σκίτσα του Charlie Hebdο και καταγγέλλεται ο ισλαμικός φανατισμός και η κουλτούρα του ισλάμ εν γένει.

Πληθαίνουν όμως οι φωνές σε αραβικές χώρες που ζητούν να μποϊκοταριστούν τα γαλλικά προϊόντα. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας καταδίκασε το Σάββατο τη συνεχιζόμενη δημοσίευση σατιρικών σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ «υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης» αλλά και της «παραπλανητικής απόπειρας να συνδεθεί το Ισλάμ με τρομοκράτες».

Το Ισλαμικό Μέτωπο Δράσης (αντιπολίτευση) ζήτησε από το Γάλλο πρόεδρο να ζητήσει συγγνώμη για τα σχόλιά του και από τους πολίτες της χώρας να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα.

Αντίστοιχα μποϊκοτάζ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στο Κουβέιτ και το Κατάρ.

Το γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει πως δεκάδες καταστήματα στο Κουβέιτ έχουν ήδη αρχίσει να βγάζουν τα γαλλικά προϊόντα από τα ράφια τους, αναρτώντας και σχετικές φωτογραφίες σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανταποκριτής του γαλλικού πρακτορείου στη Ντόχα είδε εργαζόμενους να αφαιρούν από τα ράφια του μεγάλου σούπερ μάρκετ Al Meera γαλλικές μαρμελάδες και άλλα τρόφιμα.

Το σούπερ μάρκετ Al Meera αλλά και το Souq Al Baladi ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι θα αφαιρέσουν όλα τα γαλλικά προϊόντα από τα καταστήματά τους μέχρι νεωτέρας.

Κατάρ, Κουβέιτ, Ιορδανία μποϊκοτάρουν γαλλικά προϊόντα για την αντίδραση της Γαλλίας στον αποκεφαλισμό

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα