Καλίν: Υπερβολική η αντίδραση της Ελλάδας -Θέλουμε να συζητήσουμε για ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, βραχονησίδες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


Ο Ιμπραΐμ Καλίν / Φωτογραφία: AP/ Emrah Gurel
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
«Υπερβολική» χαρακτήρισε την αντίδραση της Ελλάδας για τις κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο ο Ιμπραΐμ Καλίν.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν, σε σημερινές του δηλώσεις χαρακτήρισε «υπερβολική» την αντίδραση της Ελλάδας και τόνισε ότι η χώρα του δεν επιθυμεί πολεμική ή πολιτική ένταση.

«Η Ελλάδα είναι σημαντικός γείτονας, μοιραζόμαστε ιστορία και πολιτισμό. Είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, μοιραζόμαστε πολλά. Υπάρχουν θέματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο που δεν έχουν λυθεί για λόγους ρυθμίσεων Δικαίου. Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι νησιά όπως το Καστελλόριζο έχουν υφαλοκρηπίδα. Όμως είναι 2 χιλιόμετρα από την Τουρκία και 580 από το ελληνικό έδαφος (mainland). Αυτό δεν μπορεί να ισχύει, είναι κατά της λογικής και των διεθνών συνθηκών. Η Ελλάδα έχει μαξιμαλιστικές απόψεις», υποστήριξε ο Καλίν.

Παράλληλα, ο Ιμπραήμ Καλίν υποστήριξε ότι η αντίδραση της Ελλάδας είναι υπερβολική και τόνισε ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί στρατιωτική ή πολιτική ένταση. «Η αντίδραση της Ελλάδας είναι υπερβολική. Σαν να ήταν μια στρατιωτική κίνηση. Δεν θέλουμε στρατιωτική ή πολιτική ένταση. Θέλουμε η Τουρκία και η Ελλάδα να συμφωνήσουν σε μια ρύθμιση. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την Ελλάδα για όλα τα θέματα, το έχει πει ο πρόεδρος: για ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, βραχονησίδες, όλα μέρος των συζητήσεων», υπογράμμισε ο Καλίν.

Αναφορικά με την Κύπρο, ο κ. Καλίν τόνισε ότι οι Κύπριοι κάνουν ακριβώς το ίδιο που κάνουν και οι Έλληνες. «Χρησιμοποιούν το ότι είναι μέλη της ΕΕ για να διαπραγματευτούν και να ασκήσουν πίεση κατά της Τουρκίας. Δεν θα λειτουργήσουν οι κυρώσεις και η γλώσσα του εκβιασμού», τόνισε.

Τέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ενεργειακό πεδίο, ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε: «Θέλουμε μοίρασμα των ενεργειακών αποθεμάτων. Η Τουρκία έχει εξαιρεθεί από όλες τις κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, που συμμετέχουν η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ και οι άλλοι. Για πολιτικούς λόγους, ιδεολογικούς λόγους εξαιρούν την Τουρκία. Και τώρα θέλουν την Τουρκία να παρακολουθεί απλώς. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να γυρίσουμε νέα σελίδα, να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για όλα τα θέματα, για αποκατάσταση εμπιστοσύνης. Πιστεύουμε ότι όλα μπορούν να λυθούν μέσω διαπραγματεύσεων. Αν πιέσει κάποια πλευρά, κάποια χώρα με απειλές, αυτό δεν θα οδηγήσει πουθενά».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/kalin-yperboliki-i-antidrasi-tis-elladas

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μεγάλος ο πρόλογος του Τούρκου εκπροσώπου για να καταλήξει στο ”ζουμί” της τελευταίας παραγράφου, στην οποίαν περιγράφει την μοναξιά της Τουρκίας ,από κράτη που είναι εν δυνάμει σύμμαχοι της Ελλάδος ,ιδιαιτέρως το σιωπηλό Ισραήλ ,που όλοι γνωρίζουμε πως ”έχει μεγάλες πλάτες πίσω του”.
    Την Αίγυπτο δεν την ανέφερε ,αλλά στην Αίγυπτο θα ζήσει πολλά χρόνια ο Στρατηγός Αλ Σίσι,-που μπορεί να τον ”συναντήσουν” στην Σύρτη της Λιβύης- όπως ο Νάσερ και ο Σαντάτ.
    Να μη του θυμίσουμε ότι οι όποιες συζητήσεις γίνονται σε τραπέζια και όχι στην θάλασσα και με τον στόλο ,-έστω για ντεκόρ-και ότι αυτή η Ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ότι η Ελλάδας και στην θάλασσα ‘έχουμε σύνορα και τα φρουρεί κιόλας.
    Από το 2015 πέρασαν πέντε χρόνια και στην Ελλάδα έχουμε άλλη κυβέρνηση ,άλλου κόμματος και άλλον πρωθυπουργό.
    Όσο για κοινό πολιτισμό Ελλάδος και Τουρκίας -μιας Ασιατικής Τουρκίας- αυτό είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο, που θα επιβεβαιωθεί και αύριο στην προσευχή τους με τους ”φωνακλάδες” μουεζίνηδες στην Αγιά Σοφιά μας, εκεί όπου η Παναγία μας άκουσε το Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια και η Οποία μπορεί και να δακρύσει , με όλους τους πανέλληνες ,όπου γης, που άρχισαν να ακούν από σήμερα τις πένθιμες καμπάνες των εκκλησιών μας στον ακριτικό Έβρο μας.
    Μας πονάει -και τους άθεους ακόμη Έλληνες- και θα τους ”πονέσουμε” και εμείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα