Καλίν: Η Τουρκία έτοιμη για διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΗΤουρκία και η ΕΕ πρέπει να συνεργαστούν και να είναι αλληλέγγυες απέναντι στην τρομοκρατία, την μετανάστευση, την Ισλαμοφοβία, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, καθώς και στις περιφερειακές κρίσεις, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Προεδρίας, Καλίν σε τηλεδιάσκεψη με τους πρέσβεις και τους εκπροσώπους των διπλωματικών αποστολών των κρατών μελών της Ε.Ε στην Άγκυρα.

«ΗΕΕ, εκτός από συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να κάνει στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ε.Ε με την Τουρκία, την ανανέωση της συμφωνίας επανεισδοχής, την επικαιροποίηση της Τελωνειακής Ένωσης και την απελευθέρωση της βίζας για Τούρκους πολίτες, θα πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στην Τουρκία, η οποία φιλοξενεί πάνω από 4 εκατομμύρια Σύριους», επεσήμανε.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν επεσήμανε ότι η ΕΕ πρέπει να στηρίξει και να συμβάλει στις προσπάθειες και τις προτάσεις της Τουρκίας για να καταστεί η Ανατολική Μεσόγειος μια θάλασσα ειρήνης, σημείωσε.

Ο Καλίν είπε ότι δυο γειτονικές χώρες μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματα τους με διάλογο και επανέλαβε πως η Τουρκία είναι έτοιμη για διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα.

Ολοκληρώνοντας την τηλεδιάσκεψη, οι πρέσβεις των κρατών μελών της Ε.Ε ανέφεραν ότι οι σχέσεις κατά το προσεχές διάστημα πρέπει να συνεχιστούν με θετική ατζέντα.

(πηγή: real.gr)

Καλίν: Η Τουρκία έτοιμη για διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα