Καλά τα τα Rafale, αλλά γιατί ο Μακρόν έστειλε επιστολή επαναπροσέγγισης στον Ερντογάν, λίγο μετά την έγκριση της σύμβασης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκφράζοντας την πρόθεσή του να βελτιώσει τις διμερείς σχέσεις, ανακοίνωσε την ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η ανακοίνωση έρχεται ένα 24ωρο μετά από την έγκριση αγοράς των μαχητικών αεροσκαφών Rafale από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν, ο Μακρόν υπογράμμισε στην επιστολή του,τη σημασία της Τουρκίας για την Ευρώπη και τη βούλησή του να αναπτύξει θετικούς δεσμούς .

Ο Τσαβούσογλου επεσήμανε ότι οι δύο ηγέτες μπορεί σύντομα να μιλήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης ή τηλεφωνικής κλήσης για να συζητήσουν τις σχέσεις καθώς και τα περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, της Λιβύης και της Συρίας, όπως είπε Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ο Τσαβούσογλου την περασμένη εβδομάδα σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αουγκούστο Σάντο Σίλβα στη Λισαβόνα έδωσε ενδείξεις για την επαναπροσέγγιση με τη Γαλλία δηλώνοντας ότι το Παρίσι και η Άγκυρα εργάζονται σε έναν οδικό χάρτη για την ομαλοποίηση των σχέσεων τους.

Πριν αρχίσουμε να …αναθεματίζουμε τον Μακρόν καλό θα ΄ναι να θυμηθούμε ότι τον περασμένο Ιούλιο ο Μακρόν πρόσφερε στην Ελλάδα αμυντική συνεργασία εκτός ΝΑΤΟ κι εμείς την αρνηθήκαμε. Αυτό το λάθος φαίνεται ότι θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά.

https://europost.gr/kala-ta-ta-rafale-o-makron-esteile-epistoli-epanaproseggisis-ston/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα