Και προκλητικοί και αδιάντροποι οι Αττίλες για το έγκλημα στην Αγία Σοφία: Ειρωνεύονται την Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αδιάντροπο ρεπορτάζ στην εφημερίδα Yeni Akit (Hasan Eğrigöz) με τίτλο «Η Ελλάδα δεν μπορεί ακόμη να χωνέψει την Αγία Σοφία», σημειώνει τα εξής απαράδεκτα:

«Οι Έλληνες φασίστες με το που ήρθε στην επικαιρότητα η επαναλειτουργία της Αγίας Σοφία για λατρεία, προκειμένου να οπισθοχωρήσει η Τουρκία επιτέθηκαν σε τζαμιά και μεντρεσέδες εντός της επικράτειας τους. Όταν είδαν πως δεν πετυχαίνουν, κατήγγειλαν την Τουρκία στον ΟΗΕ. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Δένδιας, ζήτησε να δοθεί ξανά η υπόσταση μουσείου στο τζαμί της Αγίας Σοφίας».

Δημοσιεύουμε το κείμενο για να γνωρίζουμε όλοι με ποιους έχουμε να κάνουμε. Είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν να απειλούν την Ελλάδα και την Κύπρο. Όσοι πιστεύουν το αντίθετο δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Ελληνισμού:

Σύμφωνα με το αισχρό δημοσίευμα, το κακομαθημένο παιδί, η Ελλάδα, που τις τελευταίες ημέρες έχει αυξήσει τις παρενοχλήσεις σε τουρκικά πλοία, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει επτά μήνες απο την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας δεν το έχει ακόμη χωνέψει.

Όπως αναφέρει ο Hasan Turan, βουλευτής Κωνσταντινούπολης του ΑΚΡ και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου «καταλαβαίνουμε πως η δυσπεψία της Ελλάδας και κάποιων χωρών για την Αγία Σοφία δεν έχει τελειώσει. Η Τουρκία είναι ανεξάρτητη χώρα πολιτικά και οικονομικά. Να μην νομίζουν οι Έλληνες γείτονες μας πως είμαστε σαν και αυτούς. Η Ελλάδα που έχει υποθηκευμένο το μέλλον εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων, αντί να τα λύσει, καταναλώνει την ενέργεια της με την Τουρκία, κάτι που δεν είναι σωστό.

Η Αγία Σοφία που έγινε μουσείο το 1934, μετά από 86 έτη με υπογραφή του Προέδρου μας και την αποφασιστική και γεμάτη πίστη στάση του έγινε και πάλι τέμενος εν μέσω προσευχών.

Η Αγία Σοφία είναι το πιο σημαντικό σύμβολο της άλωσης και του έθνους μας. Και είναι η επισφράγιση του ισλάμ στα εδάφη αυτά.

Εάν η Ελλάδα θέλει να συζητήσει τα πολιτιστικά δικαιώματα, πρέπει πρώτα να αποκαταστήσει τα δικαιώματα της μουσουλμανικής κοινότητας και να της επιτρέψει την άσκηση πίστης και λατρείας. Υπάρχουν εκατοντάδες εν λειτουργία εκκλησίες στην Τουρκία και οι πολίτες μας μπορούν να εκπληρώνουν την λατρείας τους όπως το επιθυμούν”.

Το δημοσίευμα συνεχίζει στον ίδιο απαράδεκτο τόνο:

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών πρέπει να παραδειγματιστεί από τον ιερέα Ευάγγελο Παπανικολάου. Διότι η Αγία Σοφία με την απόφαση αυτή επανήλθε στην αρχική της υπόσταση και έγινε χώρος όπου ακούγεται και πάλι το όνομα του Μεγαλοδύναμου.

Δεν είναι μουσείο που ο κόσμος το επισκέπτεται με τα παπούτσια του και με ακατάλληλη ένδυση. Είναι ένα τζαμί όπου οι πιστοί πραγματοποιούν την λατρεία τους με δέος και σεβασμό.

Η Ελλάδα ως κακομαθημένο παιδί της δύσης που βασίζεται σε αυτή, με δηλώσεις και πράξεις ενάντια στην Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει ένταση.

Αντιτιθέμενη στην επαναφορά της Αγίας Σοφίας στην αρχική της υπόσταση, μας απείλησε με κλείσιμο των τζαμιών στην Ελλάδα, αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην αποφασιστικότητα μας. Ως Τουρκία είμαστε σε γνώση πως η Ελλάδα ενεργεί με εντολές που λαμβάνει από τους μεγαλύτερους της αδελφούς. Το πρόβλημα τους είναι η ισχυρή παρουσία της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τέτοιου είδους κόλπα, δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται την καλή θέληση της Τουρκίας και τις πράξεις καλής γειτονίας.

Εάν πιστεύουν πως οι αποικιοκρατικές δυνάμεις θα τους προστατεύσουν, κάνουν λάθος. Δεν το συνιστούμε, αλλά η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα που θα δοκιμάσει την δύναμη και την αποφασιστικότητα της Τουρκίας».

Ο βουλευτής Καισάρειας του ΑΚΡ και μέλος της Επιτροπής Εναρμόνισης με την ΕΕ, İsmail Emrah Karayel, δήλωσε πως «η Αγία Σοφία είναι ένας ναός τζαμί εντός της δικαιοδοσίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας.

Συνεπώς, μετά από νοσταλγική αναμονή 86 ετών, με απόφαση του Προέδρου μας, μετά από την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος, επανήλθε στην αρχική της ελευθερία και έγινε τζαμί. Και αυτό ήταν ένα γεγονός που αναμέναμε, που το επιθυμούσε και νοσταλγούσε το σύνολο του λαού για χρόνια.

Άρα δεν έχουν σημασία τα λεγόμενα άλλων κρατών σχετικά με αυτό. Η Τουρκία έχει υλοποιήσει αποφάσεις δικαστηρίων. Αυτά που λένε και δηλώνουν είναι σαν να μην υπάρχουν.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Yeni Akit (Hasan Eğrigöz)

Και προκλητικοί και αδιάντροποι οι Αττίλες για το έγκλημα στην Αγία Σοφία: Ειρωνεύονται την Ελλάδα

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα