Και ξαφνικά ελπίδα συνεννόησης ΗΠΑ-Ρωσίας -Η δήλωση Μπάιντεν για Ουκρανία που… ανακούφισε τον Μεντβέντεφ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Από παλαιότερη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ / Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Alexander Zemlianichenko
30/05/2022  18:41
Και ξαφνικά… ακτίδα συνεννόησης μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αφορμή υπήρξε δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι αποκλείει το ενδεχόμενο παράδοσης στην Ουκρανία συστημάτων εκτοξευτών πυραύλων που «μπορούν να φτάσουν στη Ρωσία».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προκάλεσε απογοήτευση στο Κίεβο, καθώς απέκλεισε το ενδεχόμενο παράδοσης στην Ουκρανία συστημάτων εκτοξευτών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς (MLRS), που θα μπορούσαν να φτάσουν στη Ρωσία. Και αυτό, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Κιέβου για αποστολή τέτοιων οπλικών συστημάτων.

«Δεν πρόκειται να στείλουμε πυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία που μπορούν να φτάσουν στη Ρωσία», είπε ο Τζο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους σήμερα (χθές) το πρωί. Αυτή η παράδοση είχε αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έσπευσε να πει ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον να μη στείλει στην Ουκρανία συστήματα εκτοξευτών πυραύλων που θα μπορούσαν να φθάσουν στη Ρωσία ήταν ορθολογική.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα