Και αμυντική συνδρομή και φρεγάτες και κορβέτες και Rafale: Ελλάς, Γαλλία (ολοκληρωτική) Συμμαχία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

  • Στο Παρίσι Δένδιας και Παναγιωτόπουλος μαζί με Μητσοτάκη για την τελική συμφωνία

Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση, όπως ήδη έχει αποκαλύψει η Hellas Journal. Η χώρα μας θα πορευθεί μαζί με τη Γαλλία η οποία μαζί με τις ΗΠΑ θα αποτελέσει βασικό πυλώνα της άμυνάς της.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παρίσι θα οριστικοποιήσει το πλήρες πακέτο της συμφωνίας με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Αύριο Τρίτη, στη γαλλική πρωτεύουσα θα μεταβούν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος για να παρίστανται στις τελικές ανακοινώσεις, ηγούμενοι πολυμελών αντιπροσωπειών των υπουργείων τους.

Η Γαλλία η οποία εμπράκτως εδώ και πάρα πολλούς μήνες στηρίζει τα ελληνικά δίκαια στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου όχι μόνο με δηλώσεις αλλά και πράξεις αναμένεται να εγγυηθεί, μέσα από τη νέα αμυντική συμφωνία, αμυντική συνδρομή σε περίπτωση που η Ελλάδα δεχθεί επίθεση.

Παράλληλα, η χώρα μας θα υπογράψει συμβόλαιο για την προμήθεια τρεις ολοκαίνουργιων φρεγατών FDI Belhara και τριών κορβετών gowind οι οποίο μάλιστα θα κατασκευαστούν στη χώρα μας.

Η παράδοση των δυο πρώτων φρεγατών θα γίνει το 2025 και η κατασκευή τους θα γίνει στη Γαλλία.

Επίσης, θα υπάρχει option αγοράς για ένα ακόμη πλοίο από τον κάθε τύπο.

Σε αυτά φυσικά πρέπει να συμπεριληφθούν και τα επιπλέον 6 Rafale όπως έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

https://hellasjournal.com/2021/09/ke-amintiki-sindromi-ke-fregates-ke-korvetes-ke-rafale-ellas-gallia-oloklirotiki-simmachia/
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα