Καγκελάριος Αυστρίας: Να απαγορευθεί στην ΕΕ η καμπάνια Τούρκων πολιτικών για το δημοψήφισμα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Κρίστιαν Κερν κάλεσε την Ε.Ε. να τερματίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα

Καγκελάριος Αυστρίας: Να απαγορευθεί στην ΕΕ η καμπάνια Τούρκων πολιτικών για το δημοψήφισμα
 Να επιβληθεί απαγόρευση των προεκλογικών εμφανίσεων Τούρκων πολιτικών σε όλη την Ε.Ε. ζήτησε ο καγκελάριος της Αυστρίας, προκειμένου να αποφευχθούν οι πιέσεις της Άγκυρας σε χώρες όπως η Γερμανία.

Ο Κρίστιαν Κερν, σε συνέντευξή του στην Welt, δήλωσε ότι η προτεινόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος στην Τουρκία πλήττει το κράτος δικαίου, περιορίζει τον διαχωρισμό των εξουσιών και αντιβαίνει τις αξίες της ΕΕ.

Το Σάββατο, η Άγκυρα απάντησε ότι θα αψηφήσει τις απαγορεύσεις σε Γερμανία και Ολλανδία και θα συνεχίσει να οργανώνει συγκεντρώσεις και στις δύο χώρες, καλώντας τους Τούρκους να ταχθούν υπέρ της ενίσχυσης των εξουσιών του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου. Παράλληλα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε ως αντιδημοκρατική πρακτική τους περιορισμούς που επέβαλαν οι γερμανικές και οι ολλανδικές αρχές.

Ο Κερν, στις δηλώσεις του, κάλεσε την ΕΕ να τερματίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα και να ακυρώσει ή να μειώσει τη βοήθεια ύψους 4,5 δισ. ευρώ που προορίζεται να δοθεί στην Τουρκία ως το 2020.

«Πρέπει να δώσουμε νέα κατεύθυνση στις σχέσεις με την Τουρκία, απαλλαγμένοι από την ψευδαίσθηση ότι θα γίνει κράτος μέλος της Ε.Ε.», τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος. «Η Τουρκία απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι δημοκρατικές αξίες καταπατώνται. Η ελευθεροτυπία έχει μετατραπεί σε άγνωστη λέξη», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο Κερν επέκρινε έντονα τη σύλληψη του Ντενίζ Γιουτζέλ, του ανταποκριτή της Welt στην Τουρκία, καθώς και πολλών άλλων δημοσιογράφων, πανεπιστημιακών και δημοσίων λειτουργών.

Πάντως , ο Αυστριακός επισήμανε ότι η Τουρκία παραμένει ένας σημαντικός εταίρος της ΕΕ σε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια, τη μετανάστευση και την οικονομική συνεργασία, ενώ αναγνώρισε ότι η Άγκυρα τήρησε τις δεσμεύσεις της βάσει της συμφωνίας για το μεταναστευτικό.

newsbeast.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα