Καγκελάριος Αυστρίας: Η Τουρκία είναι το καλύτερο μέρος για να μείνουν οι Αφγανοί

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς είπε: «Δεν θέλουμε τον φανατισμό των Ταλιμπάν στην Ευρώπη. Η Τουρκία είναι το καλύτερο μέρος για να μείνουν οι Αφγανοί. Αφήστε τους να μείνουν με ασφάλεια στους γείτονές τους. Για αυτούς, η Τουρκία είναι καλύτερη από τη Γερμανία, την Αυστρία ή τη Σουηδία», όπως γράφει η  Sözcü.

Η μετανάστευση, η οποία άρχισε πάλι από το Αφγανιστάν και συρρέει στην Τουρκία, ανησύχησε τους Ευρωπαίους.

Όπως είπε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, «Δεν μπορούμε να λύνουμε κάθε πρόβλημα», καθίσταται, έτσι, όλο και πιο ξεκάθαρη η απόφαση να σταματήσει η εισροή μεταναστών εκτός των συνόρων της ΕΕ.

Μιλώντας στην ευρέως διαδεδομένη εφημερίδα Bild της Γερμανίας, ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κούρτς, αναφερόμενος στο Αφγανιστάν όπου οι Ταλιμπάν δραστηριοποιούνται όλο και περισσότερο, είπε:

«Δεν θέλω να εισαγάγω τον φανατισμό των Ταλιμπάν στην Ευρώπη. Θα συνεχίσουμε να απελαύνουμε ανθρώπους από το Αφγανιστάν. Δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα μεταφέροντας μεγάλο αριθμό ατόμων στη Γερμανία ή την Αυστρία, όπως έγινε το 2015.

Πρέπει να βελτιωθεί  η  κατάσταση σε αυτόν τον τομέα. Εάν οι άνθρωποι αναγκάζονται να φύγουν, τότε βλέπω τις γειτονικές χώρες, την Τουρκία ή τις ασφαλείς ζώνες του Αφγανιστάν ως το σωστό μέρος. Τουρκία είναι καλύτερο μέρος παρά οι άνθρωποι που έρθουν στη Γερμανία, την Αυστρία ή τη Σουηδία “, είπε.

Δήλωσε, επίσης,  ότι η προοπτική της Ευρώπης  από το 2015 έχει αλλάξει και είναι χαρούμενος γι ‘αυτό.

Ο Κουρτς είπε: «Κανείς, ειδικά η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, δεν λέει ότι να συνεχίσουν στο δρόμο τους και θα βρουν θέση στην Ευρώπη. Φαίνεται ότι αυτές οι μαζικές μεταναστεύσεις ανθρώπων από εντελώς διαφορετικούς πολιτισμούς και χωρίς εκπαίδευση θα προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στην Ευρώπη.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό που έχουμε περάσει, σε κάποια σκηνή εγκληματικότητας σε ορισμένα γαλλικά προάστια, στο Βέλγιο ή στην Αυστρία.

Δεν γενικεύομαι καθόλου, αλλά πριν από λίγο, πολλοί Αφγανοί άντρες που ασχολούνται με ναρκωτικά, βίασαν και έριξαν ένα 13χρονο κορίτσι στην άκρη».

Ο Κουρτς συνέχισε:

«Έχουμε μεγάλα προβλήματα με πολλούς ανθρώπους από το Αφγανιστάν, την Τσετσενία και άλλα μέρη του κόσμου, από εντελώς διαφορετικά συστήματα και πολιτισμούς.

Απλώς κοιτάξτε τις στατιστικές εγκλημάτων. Οι περισσότερες από τις φρικαλεότητες εδώ δεν έχουν συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Για παράδειγμα, η αύξηση του αριθμού της βίας κατά των γυναικών και της σεξουαλικής βίας είναι πολύ σαφής. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προσαρμόζονται καλά. Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που φέρνουν επίσης πολλές ιδέες που δεν ταιριάζουν στην Ευρώπη. Εισαγάγαμε πολύ αντισημιτισμό, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι ενάντια στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, τα δικαιώματα των γυναικών », είπε, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα