Κίνα: Τρολ χλευάζουν την καπιταλιστική «χριστιανική λέσχη» της G7 με καρτούν για τον τελευταίο «Μυστικό Δείπνο» της Δύσης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -


Το κινεζικό καρτούν που διακωμωδεί τους ηγέτες της G7 χρησιμοποιώντας τον «Μυστικό Δείπνο» του Ντα Βίντσι / Φωτογραφία: Bantonglaoatang/Weibo
15/06/2021  18:29
Σφοδρή επίθεση με ένα καρτούν για τον τελευταίο «Μυστικό Δείπνο» της Δύσης εξαπέλυσε μέσω τρολς η Κίνα κατά των ηγετών της G7.

Οι μεγάλες δυτικές χώρες υπό τις ΗΠΑ επέκριναν στη σύνοδο της Κορνουάλης την Κίνα για την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον στρατιωτικό της επεκτατισμό και ζήτησαν νέα έρευνα για την εμφάνιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα, με το Πεκίνο να σηκώνει το γάντι, απαντώντας στο επίσημο ανακοινωθέν της συνόδου, και τα κρατικά ΜΜΕ να προωθούν ένα καρτούν που χλευάζει τους ηγέτες, χρησιμοποιώντας ως σκηνικό τον διάσημο πίνακα «Μυστικός Δείπνος» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, αντικαθιστώντας τα πρόσωπα του Ιησού Χριστού και των Αποστόλων με μορφές ζώων, και εμφανίζοντας, π.χ., την Αυστραλία ως «διπρόσωπο» καγκουρό, που παίρνει από τη μία χρήματα από τις ΗΠΑ και από την άλλη κρατά ένα σακίδιο στο χέρι, που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει τις εμπορικές της σχέσεις με την Κίνα.

Το Πεκίνο κατηγόρησε τα κράτη-μέλη της G7 -ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία και Ιαπωνία- ότι αναμειγνύονται στις εσωτερικές του υποθέσεις και κάλεσε την ομάδα να σταματήσει να «συκοφαντεί» την Κίνα.

Απαντώντας στο ΝΑΤΟ, που χαρακτήρισε για πρώτη φορά τη Δευτέρα την Κίνα ως δυνάμει απειλή για την ασφάλεια, μιλώντας για «συστημικές προκλήσεις» που εγείρει ο ασιατικός γίγαντας -σε μια κίνηση που υπογραμμίζει και επίσημα τη διατάραξη των σχέσεων Κίνας- Δύσης-, το Πεκίνο κατηγόρησε τη Συμμαχία ότι διογκώνει «τη θεωρία περί κινεζικής απειλής», ότι επιδεικνύει «ψυχροπολεμική νοοτροπία» και ότι επιδιώκει «να δημιουργήσει τεχνητές συγκρούσεις».

Το «viral» κινεζικό καρτούν
Όπως αναμενόταν, η έντονη δυσαρέσκεια για τη σφοδρή δυτική κριτική αποτυπώθηκε και στα ελεγχόμενα από το Πεκίνο αγγλόφωνα ΜΜΕ, με την εφημερίδα «Global Times», φερέφωνο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, να προωθεί το καρτούν που «έγινε viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης», όπως ανέφεραν.

Πρόκειται για μια διακωμώδηση του «Μυστικού Δείπνου», με ζώα να κάθονται γύρω από το τραπέζι της G7 και μολονότι η Αυστραλία και η Ινδία δεν είναι μέλη της ομάδας των πιο ανεπτυγμένων κρατών του πλανήτη, περιλαμβάνονται στο σκίτσο του Κινέζου καρτουνίστα Bantonglaoatang.

Η επιγραφή αναφέρει: «Με αυτά μπορούμε ακόμη να κυβερνούμε τον κόσμο», και δείχνει τους ηγέτες περιτριγυρισμένους από σωρούς χρημάτων. Στο καρτούν ο αμερικανικός φαλακρός αετός κάθεται στο κέντρο, λες κι είναι ο Χριστός, ενώ αριστερά του κάθονται ο βρετανικός λέων, η καναδέζικη αρκούδα, ο γαλλικός κόκορας και δεξιά του ο ιταλικός λύκος. Η Γερμανία αντιπροσωπεύεται από ένα μαύρο γεράκι, η Ιαπωνία από έναν σκύλο, που σερβίρει ένα επίφοβο πράσινο υγρό -παραπομπή στα πυρηνικά λύματα της Φουκουσίμα- και η Ινδία (κάτω από το τραπέζι -καθώς είναι ακόμη εκτός της λέσχης της G7) από έναν ελέφαντα.

Σύμφωνα με τους «Global Times», «τα ζώα αυτά έχουν διαφορετικές εκφράσεις και κάνουν διαφορετικές χειρονομίες, πράγμα που δείχνει ότι κάθε μέλος της G7 έχει διαφορετικό λόγο να μετέχει στις κοινές συνωμοσίες για την καταπίεση της Κίνας και την προώθηση της δυτικής ηγεμονίας», γράφει.

Το καρτούν έγινε «viral», λέει το φερέφωνο του ΚΚΚ, «με πολυάριθμους χρήστες να πλέκουν το εγκώμιο του καρτουνίστα που αποκαλύπτει ζωηρά και άμεσα τις κακόβουλες προθέσεις της Δύσης, καθώς επιχειρεί να πολιορκήσει την Κίνα», κι έναν χρήστη του δημοφιλούς στη χώρα μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Weibo, να σχολιάζει ότι «ίσως είναι το τελευταίο δείπνο των ηγετών: Με διαφορετικές θέσεις και διάφορα δικά τους συμφέροντα, οι χώρες αυτές δεν μπορούν να σχηματίσουν πραγματική ομάδα κατά της Κίνας».
Πηγή: iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα