Ιταλός πρωθυπουργός: Θα προσπαθήσουμε η ομάδα Τουρκίας, Γαλλίας και Ιταλίας να λειτουργήσει ξανά

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ντράγκι, ο οποίος συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ, προέβη σε σημαντικές δηλώσεις, όπως σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.

Η κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση Ερντογάν και Ντράγκι στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της Έκτακτης Συνόδου Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ διήρκεσε 45 λεπτά.

Μετά τη συνάντηση ο Μάριο Ντράγκι  έκανε την εξής δήλωση:

«Αποφασίσαμε να κάνουμε ξανά λειτουργική τη ομάδα μεταξύ της Τουρκίας, Γαλλίας και Ιταλίας. Θα συναντηθούμε σύντομα οι τρεις χώρες», όπως σημειώνει χωρίς περαιτέρω πληροφορίες η τουρκική Haber 7.

Συνάντηση Μακρόν με Ερντογάν

Στο πλαίσιο της έκτακτης συνόδου ηγετών του ΝΑΤΟ,  πριν από τη συνάντηση με τον Ντράγκι ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η συνάντηση στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ, την ηγετών Τουρκίας- Γαλλίας διήρκεσε 50 λεπτά. Δεν δόθηκε η ατζέντα της συνάντησης.

Συνάντηση Ερντογάν – Τζόνσον

Ο Πρόεδρος Ερντογάν συναντήθηκε, επίσης, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στο πλαίσιο της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ. Τη συνάντηση συνόδευσαν εκπρόσωποι των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να έχει διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς στη σύνοδο κορυφής, η οποία συγκλήθηκε για την ατζέντα της Ουκρανίας.

https://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα