Ισχυρό σοκ από την εκτόξευση των κρουσμάτων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ισχυρό σοκ από την εκτόξευση των κρουσμάτων

Επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, με ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων για αυτό το τρίτο κύμα της πανδημίας COVID-19, τα οποία προσεγγίζουν τον αριθμό των νέων διαγνώσεων κατά την κορύφωση του δεύτερου κύματος στη χώρα, και περαιτέρω αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών, κατέγραψε χθες ο ΕΟΔΥ. Για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών για περίθαλψη των ασθενών στην Αττική, ρίχνονται από αύριο «στη μάχη» δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια, το Ιατρικό Περιστερίου και το «Λητώ».

Ειδικότερα, χθες ανακοινώθηκαν 3.215 νέα κρούσματα στη χώρα (συνολικά διενεργήθηκαν περίπου 60.000 εργαστηριακές εξετάσεις ανίχνευσης του SARS-CoV-2) ενώ 46 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους λόγω της νόσου. Αύξηση του ιικού φορτίου καταγράφεται στην πλειονότητα των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας (σε 51 από τις 61 Π.Ε. που δήλωσαν χθες περιστατικά της νόσου). Στην Αττική εντοπίστηκαν 1.572 νέα κρούσματα (431 στο κέντρο της Αθήνας, 301 στον Πειραιά και 264 στον Δυτικό Τομέα Αθήνας), στη Θεσσαλονίκη 395, στην Αχαΐα 149 και στη Λάρισα 102. Αύξηση του ιικού φορτίου κατέγραψαν και οι εργαστηριακοί έλεγχοι του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων σε αστικά λύματα που αφορούν την περασμένη εβδομάδα, τα αποτελέσματα των οποίων συνήθως προηγούνται της εικόνας που αποτυπώνεται από τις νέες διαγνώσεις.

Σύμφωνα με τους ελέγχους, την προηγούμενη εβδομάδα το ιικό φορτίο αυξήθηκε κατά 128% στο Ηράκλειο Κρήτης, κατά 77% στον Βόλο και κατά 49% στη Θεσσαλονίκη. Οριακές κρίνονται οι αυξήσεις που παρατηρούνται στην Αττική (+15%), στη Λάρισα (+12%) και στην Πάτρα (+10%). Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ήταν χθες το μεσημέρι 484 με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. Οι εισαγωγές νέων ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 390 (μ.ό. εισαγωγών επταημέρου 382 ασθενείς), εκ των οποίων περίπου 170 σε νοσοκομεία της Αττικής, που πιέζονται ασφυκτικά.

Είναι ενδεικτικό ότι προχθές στο «Γ. Γεννηματάς», που εφημέρευε, έγιναν 58 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, και οι νοσηλευόμενοι ανέρχονταν σε 130. Χθες το πρωί στην ειδική πλατφόρμα του ΕΚΑΒ για τη διαχείριση των κλινών εντατικής, περίμεναν 23 ασθενείς διασωληνωμένοι να εισαχθούν σε κλίνη εντατικής. Σύμφωνα δε με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, χθες το μεσημέρι, γεμάτες ήταν οι ΜΕΘ COVID στα νοσοκομεία Ασκληπιείο, Θριάσιο, Ιπποκράτειο, ΝΙΜΤΣ, Ελπίς, Κοργιαλένειο Μπενάκειο, «Γ. Γεννηματάς» και Σισμανόγλειο, ενώ από τα γενικά νοσοκομεία του ΕΣΥ ο Ευαγγελισμός είχε 8 κενές κλίνες, το ΚΑΤ 12, το «Σωτηρία» 3, το Αττικόν 3 και το «Αγία Ολγα» 1.

Εν τω μεταξύ, νοσοκομεία για την αντιμετώπιση ασθενών με κορωνοϊό θα είναι από αύριο το Ιατρικό Περιστερίου (δυναμικότητας 78 απλών κλινών και 6 κλινών εντατικής) και το «Λητώ» (δυναμικότητας 100 κλινών), ενώ σύντομα θα ενεργοποιηθεί και ένα ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης για τα περιστατικά κορωνοϊού.

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα