Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία -Κατέρρευσε κτίριο, πληροφορίες για τραυματίες και εγκλωβισμένους

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΥΡΡΑΧΙΟ

ΚΟΣΜΟΣ26|11|2019 | 05:13UPD: 26|11|2019 | 07:36


Σεισμός στην Αλβανία / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε τα ξημερώματα την Αλβανία. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Μετά τον κύριο σεισμό κόσμος άρχισε να τρέχει στους δρόμους, με ορισμένους να κρατούν βρέφη στην αγκαλιά τους. Κτίρια κατέρρευσαν, ενώ μεγάλες υλικές ζημιές έχουν προκληθεί εκτός από το Δυρράχιο, σε Τίρανα, Φίερι και Λέζια. Υπάρχουν μάλιστα και πληροφορίες για τραυματίες και εγκλωβισμένους.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Δυρράχιο, η οποία βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά από τα Τίρανα. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 04:54 και είχε εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Ινστιτούτο, η δόνηση ήταν μεγέθους 6,4 Ρίχτερ, με άλλες πηγές να κάνουν λόγο για 6,3 Ρίχτερ, ενώ αρχικά είχε μετρηθεί 6,6 Ρίχτερ.
Σεισμός στην Αλβανία: Πολλοί τραυματίες σύμφωνα με την κυβέρνηση
Δύο εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Αλβανίας, είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ότι οι πιο εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια έχουν καταγραφεί στο Δυρράχιο και πρόσθεσαν πως πολλοί τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο των Τιράνων. Ερωτηθείς εάν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών είπε πως «δεν έχει ενημερωθεί» για θανάτους.


Κτίριο κατέρρευσε από την ένταση του σεισμού στην Αλβανία / Φωτογραφία: twitter

Σεισμός στην Αλβανία: Σοβαρές ζημιές σε σπίτια, κτίριο κατέρρευσε
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, με τους κατοίκους, να έχουν βγει στους δρόμους.

Εικόνες από το Δυρράχιο, δείχνουν αρκετά σπίτια να έχουν υποστεί ζημιές, με τον κόσμο να είναι στους δρόμους ανάστατος. Οπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, ένα κτίριο έχει καταρρεύσει από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Αλβανία: Ισχυροί μετασεισμοί, αισθητός ο σεισμός στη Β. Ελλάδα

Μία ώρα πριν τον κύριο σεισμό, στις 3:47, σημειώθηκε μία πρώτη ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία αναστάτωσε τους κατοίκους. Μετά τα 6,4 Ρίχτερ ακολούθησαν μετασεισμοί, οι οποίοι είχαν μέγεθος 5,1 και 5,3 Ρίχτερ οι μεγαλύτεροι, ενώ έχουν καταγραφεί μετασεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ.


Δρόμοι άνοιξαν από τον σεισμό τη νύχτα / Φωτογραφία: twitter, Igli Lime
Μετά τον κύριο σεισμό, που έγινε αισθητός και στην Βόρεια Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον Ευθύμιο Λέκκα, σε μια πρώτη αυτοψία στην Κέρκυρα κυρίως που βρίσκεται κοντά, δεν έχουν προκληθεί ζημιές στο ελληνικό έδαφος. Σύμφωνα με την Daily Mail, ο σεισμός έγινε αισθητός και σε Κόσοβο και Μαυροβούνιο, αλλά και τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ επικαλείται μάρτυρες που έλεγαν πως ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος στους δρόμους.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/ishyros-seismos-6-3-rihter-stin-albania

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα