Ιστορική οικονομική ανάκαμψη στη Γαλλία για το 2021

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τουλάχιστον 5% αναμένεται να είναι η ανάπτυξη το 2021, καθιστώντας την ανάκαμψη μία από τις ισχυρότερες της γαλλικής οικονομίας κατά τα τελευταία 50 χρόνια.

    

Symbolbild I Paris I Café I Parisienne  

Ισχυρή ένεση αισιοδοξίας για τους Γάλλους σήμερα το πρωί από τον διευθυντή της Τράπεζας της Γαλλίας Βιλερουά ντε Γκολό: Σύμφωνα με τις προβλέψεις της τράπεζας για το 2021, η Γαλλία θα έχει μια ανάπτυξη ύψους τουλάχιστον 5%, που θα είναι «μια από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη και σημαντικά υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο». Ο διευθυντής της μάλιστα έκανε λόγο για την «ισχυρότερη ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας τα τελευταία 50 χρόνια από το 1973».

O διευθυντής της Τράπεζας της Γαλλίας Βιλερουά ντε ΓκολόO διευθυντής της Τράπεζας της Γαλλίας Βιλερουά ντε Γκολό

«Πέρυσι είχαμε μια άνευ προηγουμένου ύφεση και φέτος μια ιστορική ανάκαμψη» υπογράμμισε, διαβεβαιώνοντας ότι «η ύφεση είναι πίσω μας». Δύο είναι οι λόγοι που δικαιολογούν την αισιοδοξία του: Ο πρώτος είναι ότι η κρατική υποστήριξη για την αντιμετώπιση της επιδημίας, το περίφημο «ότι και αν κοστίσει» του προέδρου Μακρόν, λειτούργησε. «Ήταν ένας μαζικός προϋπολογισμός καθώς και μία τεράστια νομισματική υποστήριξη από την Τράπεζα της Γαλλίας», εξήγησε. Ο δεύτερος λόγος , αφορά στην εμπιστοσύνη που αναμένεται να κερδίσει τόσο τους επιχειρηματίες με επενδύσεις και προσλήψεις, όσο και τους καταναλωτές που θα βγουν στις αγορές. Οι προβλέψεις της τράπεζας στηρίζονται σε έρευνα με μηνιαίες εκτιμήσεις για 8.000 επιχειρήσεις.

Η Τράπεζα της Γαλλίας θα δημοσιεύσει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στο σύνολο του έτους έτος 2021 την ερχόμενη Δευτέρα 15 Μαρτίου.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

DW

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα