Ιστορίες Έρωτα στον Μυθολογικό Ουρανό

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου

Η ελληνική μυθολογία με τον πλούτο των μύθων, της φαντασίας και των συμβολισμών που περιέχει, έχει υπάρξει πηγή έμπνευσης για τους αρχαίους έλληνες αστρονόμους, καθώς οι αστερισμοί που αποτύπωσαν στον ουρανό απεικονίζουν μορφές μυθικές. Μέχρι σήμερα, ονόματα και σχήματα αστερισμών του βορείου ημισφαιρίου, που διεθνώς χρησιμοποιούμε και που η Διεθνής Αστρονομική Ένωση επισήμως έχει ορίσει, πηγάζουν από την ελληνική μυθολογία.
Έτσι, αποτυπώνεται στον ουρανό η αστείρευτη φαντασία των προγόνων μας, μέσα από μύθους ευφάνταστους και γοητευτικούς. Μύθους που περιγράφουν κατορθώματα θνητών και θεών, άθλους και πράξεις ηρωικές, ιστορίες αγάπης και έρωτα μυθικών ζευγαριών: Οι έρωτες του Δία με θνητές καλλονές, όπως η Καλλιστώ, η Ευρώπη, η Λήδα, ή η Αλκμήνη. Οι περιπέτειες του πανέμορφου Ωρίωνα. Η αγάπης της Σελήνης για τον Ενδυμίωνα, του Περσέα για την Ανδρομέδα, του Ορφέα προς την Ευρυδίκη.

Στις 14 Φεβρουαρίου, στις 19:00 οι αστρονόμοι του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου: Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, Δημήτριος Τσιμπίδας και Αχιλλέας Στράντζαλης, σας περιμένουμε με χαρά να μιλήσουμε για όμορφους μύθους που συνδέονται με τους αστερισμούς του ουρανού.
Μπορείτε να συνδεθείτε μαζί μας στο YouTube, στο σύνδεσμο που θα βρείτε στην εκδήλωση που έχει ανακοινωθεί στην σελίδα των Κεντρων Επισκεπτών του ΕΑΑ: https://www.facebook.com/visitorcenters

Η φωτογραφία των Πλειάδων είναι του Αντώνη Φαρμακόπουλου.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα