Ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα: Νεκρός ένας από τους διοικητές της «Ισλαμικής Τζιχάντ»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε επιδρομές κατά στόχων στη Γάζα την Παρασκευή, σκοτώνοντας ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ και άλλα τουλάχιστον οχτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό παιδί όπως καταγγέλλει η παλαιστινιακή πλευρά.

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων στην περιοχή της Γάζας την Παρασκευή, σκοτώνοντας ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ και άλλα τουλάχιστον οχτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό παιδί όπως καταγγέλλει η παλαιστινιακή πλευρά.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ είχε συλλάβει τον Bassam al-Saadi, έναν από τους ηγέτες της εν λόγω οργάνωσης στη Δυτική Όχθη, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, προκαλώντας αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές Αρχές, οι νεκροί από τις σημερινές ισραηλινές επιδρομές είναι τουλάχιστον εννέα και οι τραυματίες περισσότεροι από 44.

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, οι «τρομοκράτες» που έχασαν σήμερα τη ζωή τους είναι τουλάχιστον 15.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ο Tayseer al-Jaabari, ηγετική μορφή της Ισλαμικής Τζιχάντ, όπως αναφέρει η ίδια η οργάνωση.

Η παλαιστινιακή πλευρά ωστόσο καταγγέλλει πως κατά τις σημερινές ισραηλινές επιδρομές έχασε τη ζωή του στη Γάζα και ένα μικρό κοριτσάκι.

Στον απόηχο των σημερινών ισραηλινών πληγμάτων, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν καλέσει τους κατοίκους όλων των περιοχών που βρίσκονται σε απόσταση ως και 80 χιλιομέτρων από τη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ, να είναι σε εγρήγορση υπό τον φόβο εχθρικών πυραυλικών χτυπημάτων, τουλάχιστον έως και το βράδυ του Σαββάτου.

Με πληροφορίες από Reuters, Washington Post, Καθημερινή

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα