Ισραήλ: Τέλος εποχής για Μ.Νετανιάχου – Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μετά από σχεδόν 12 χρόνια ο Μπενιαμίν Νετανιάχου χάνει τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα, καθώς σύμφωνα με το BBC η νέα κυβέρνηση συνασπισμού του Ισραήλ έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης στο ισραηλινό κοινοβούλιο,

Νωρίτερα, πριν από την ψηφοφορία για τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό, οι Ισραηλινοί βουλευτές εξέλεξαν τον κεντρώο Μίκι Λεβί πρόεδρο του Κοινοβουλίου.

Ο βουλευτής Λεβί, 69 ετών, του κεντρώου κόμματος Γες Ατίντ (Υπάρχει Μέλλον), εξελέγη με 67 ψήφους (από τις 120 στο κοινοβούλιο). Αντικαθιστά τον Γιαρίβ Λεβίν, βουλευτή του δεξιού κόμματος Λικούντ, του πρωθυπουργού Νετανιάχου.

Με ισχνή πλειοψηία η νέα κυβέρνηση του Ισραήλ

Ο Ναφτάλι Μπένετ έλαβε παρουσίασε νωρίτερα τα μέλη της νέας κυβέρνησης, στην οποία θα είναι για ένα πρώτο διάστημα πρωθυπουργός. Η νέα κυβέρνηση έλαβε 60 ψήφους υπέρ, έναντι 59 κατά, ενώ έξι βουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία.

«Είμαι περήφανος που μπορώ να καθίσω σε μια κυβέρνηση με ανθρώπους που έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις» είπε Μπένετ απευθυνόμενος στο κόμμα Νετανιάχου και τονίζοντας πως φαίνεται πως υπήρχε ένα πρόβλημα απαγκίστρωσης από την εξουσία.

Η ισραηλινή προεδρία έχει ανακοινώσει εδώ και μέρες πως στην αρχή της θητείας της νέας κυβέρνησης, ο πρόεδρος του κόμματος Γιαμίνα, Ναφτάλι Μπένετ θα διατελέσει πρωθυπουργός και ο Λαπίντ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μετά από σχεδόν δύο χρόνια θα υπάρξει εναλλαγή και ο Λαπίντ θα αναλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο και ο Μπένετ θα γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Μπένετ: «Είμαστε εδώ στο όνομα του καλού»

«Αυτή δεν είναι μια μέρα θρήνου. Δεν υπάρχει κάποια δυσαρμονία με τις υποσχέσεις μας. Δεν πρόκειται να προκληθεί κακό σε κανέναν. Υπάρχει μια αλλαγή κυβέρνησης σε μια δημοκρατία. Αυτό είναι όλο» συνέχισε, έχοντας να αντιμετωπίσει φωνές και αντιδράσεις των βουλευτών που διαφωνούν με αυτόν τον συνασπισμό.

«Είμαστε εδώ στο όνομα του καλού και προκειμένου να δουλέψουμε. Και πείτε σε όσους σκοπεύουν να γιορτάσουν απόψε, να μην χορεύουν πάνω στον πόνο άλλων. Δεν είμαστε εχθροί. Είμαστε ένας λαός», πρόσθεσε.

https://www.pronews.gr/kosmos/994419_israil-i-kyvernisi-synaspismoy-zita-psifo-empistosynis-apo-toys-polites

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα