Ισραήλ: Ποινές σε αξιωματικούς που έδωσαν εντολή για ρίψη οβίδων σε άμαχους στη Γάζα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ιούνιος 11, 2021. Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού ενέκρινε τη λήψη μέτρων μετά από τις ρίψεις οβίδων από το πυροβολικό σε αθώους Παλαιστίνιους στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Φύλαξη Τείχους».

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις-  IDF,  ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί (Παρασκευή) ότι θα ληφθούν μια σειρά διοικητικών μέτρων εναντίον δύο αξιωματικών και ενός στρατιώτη που πυροβόλησαν σε μη εμπλεκόμενους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης «The Guardian of the Walls». Ο Αρχηγός Επιτελείου επιβεβαίωσε τα ευρήματα της έρευνας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ένα πολυβόλο από άρμα μάχης έβαλε κατά τριών  μη εμπλεκόμενων ανθρώπων (άμαχων) που βρίσκονταν κοντά στη συνοριακή περιοχή της Γάζας. Ένα άτομο τραυματίστηκε κατά τους πυροβολισμούς. Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι πυροβολισμοί πραγματοποιήθηκαν «σε αντίθεση με τις στρατιωτικές οδηγίες και αυστηρές εντολές που δόθηκαν».

Οι εντολές προς τις ισραηλινές δυνάμεις ήταν αυστηρές να μην προβούν σε επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων, εάν δεν συντρέχει λόγος ασφάλειας.

Ο στρατηγός  Τολεντάνο δήλωσε ότι ο διοικητής της διμοιρίας που διέταξε τους πυροβολισμούς θα απομακρυνθεί από τη θέση του και θα υπηρετήσει στο προσωπικό των IDF, όπως σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα.

N12

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα