Ιράν κατά Αλβανίας: «Μικρή, πολύ κακή ευρωπαϊκή χώρα που φιλοξενεί Ιρανούς προδότες»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

​Σε ομιλία του μετά την πυραυλική επίθεση σε δύο αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, μαζί με κατηγορίες εναντίον των ΗΠΑ, στιγμάτισε την Αλβανία στα μάτια των Ιρανών.

Ο Αλί Χαμενεΐ, μίλησε για «μια πολύ μικρή αλλά πολύ κακή ευρωπαϊκή χώρα, όπου οι Αμερικανοί συνεργάζονται με Ιρανούς προδότες εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας». Ο Χαμενεΐ αναφέρθηκε στους Μουτζαχεντίν και το γεγονός πως η Αλβανία είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που τους φιλοξενεί.

Κεντρικό θέμα της ομιλίας του ήταν, φυσικά, οι κατηγορίες και προειδοποιήσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων συμμαχικών κρατών:

«Είναι μια πολύ μικρή αλλά πολύ κακή ευρωπαϊκή χώρα, όπου τα αμερικανικά στοιχεία συνεργάζονται με Ιρανούς προδότες και σχεδιάζουν κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Και το σχέδιο που είχαν ήταν σαφές, με διαμαρτυρίες που λαμβάνουν χώρα στο Ιράν, αφού ορισμένοι από αυτούς τους προδότες ήρθαν στο Ιράν για να διαμαρτυρηθούν. Οι εχθροί, οι πράκτορες άρχισαν να εφαρμόζουν το σχέδιο να σαμποτάρουν, να σκοτώνουν και να καταστρέφουν την κυβέρνησή μας και το σύνταγμά μας».

Η απάντηση του Προέδρου της Αλβανίας

Απαντώντας στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, καθώς αποκάλεσε την Αλβανία ‘χώρα του κακού’, ο Μέτα είπε ότι η Αλβανία δεν είναι μια διαβολική χώρα, αλλά μια δημοκρατική που υπέφερε από μια πρωτοφανή διαβολική δικτατορία (εννοώντας την κομμουνιστική περίοδο της χώρας).

Ο Αλβανός πρόεδρος δήλωσε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ιερά, και η απόφαση της Αλβανίας να φιλοξενήσει μέρος της ιρανικής αντιπολίτευσης- (τους Μουτζαχεντίν), ήταν ανθρωπιστική ενέργεια για αυτούς που εγκατέλειψαν το καθεστώς της Τεχεράνης.

Ο Μέτα, χαρακτήρισε τις επιθέσεις με πυραύλους στις αμερικανικές βάσεις του Ιράκ ως προκλητική και επικίνδυνη πράξη, προσθέτοντας ότι η Αλβανία παραμένει αφοσιωμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η Αλβανία δεν είναι μια διαβολική χώρα, αλλά μια δημοκρατική χώρα που υπέφερε από μια πρωτοφανή διαβολική δικτατορία ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επί δύο δεκαετίες η Αλβανία παραμένει προσηλωμένη, μαζί με τις άλλες χώρες, στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και κάθε πράξη που θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ειρήνη στον κόσμο», λέει ο Μέτα.

Απόδοση στα ελληνικά echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα