Ιράν: Επιστρέφουν οι Έλληνες ναυτικοί των δύο τάνκερ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Την επιστροφή των δύο πληρωμάτων των ελληνόκτητων δεξαμενόπλοιων τα οποία καταλήφθηκαν στο Ιράν προανήγγειλε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στην περιπέτεια των Ελλήνων ναυτικών που βρίσκονται επί δύο ελληνόκτητων τάνκερ τα οποία κατελήφθησαν στον περσικό κόπλο μετά το ρεσάλτο των Φρουρών της Επανάστασης.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού επισημαίνει ότι στην πρόσφατη επίσκεψη ελληνικού κλιμακίου που έγινε στο Ιράν, η Τεχεράνη έκανε ένα σημαντικό βήμα πίσω και συμφώνησε στην αντικατάσταση των δύο πληρωμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ξεπέρασε ήδη τους 3 μήνες η ομηρία των 49 Ναυτεργατών Ελλήνων και αλλοδαπών στα δεξαμενόπλοια τα οποία καταλήφθηκαν με ρεσάλτο ένοπλων δυνάμεων του Ιράν στις 27 Μάη 2022.

Η ΠΕΝΕΝ όλο αυτό το διάστημα παρακολουθεί πολύ στενά την υπόθεση των ομήρων Ναυτεργατών, έχει επικοινωνία μαζί τους αλλά και με συγγενείς τους, ενώ οι παρεμβάσεις της είναι συνεχόμενες προς τα αρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας.

Οι ιρανικές αρχές έχουν μειώσει την ένοπλη φρουρά που βρίσκεται στα δύο ελληνόκτητα Δ/Ξ, τους επιτρέπεται η επικοινωνία με τις οικογένειές τους, παρέχει τα αναγκαία φάρμακα σε εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Από την άλλη το σύνολο των Ναυτεργατών έχει επιβαρυνθεί δραματικά η ψυχολογική τους κατάσταση εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που καθημερινά βιώνουν, αλλά και της αβεβαιότητας που επικρατούσε έως τώρα σχετικά με τον χρόνο παλιννόστησής τους…..

Στην πρόσφατη επίσκεψη ελληνικού κλιμακίου που έγινε στο Ιράν, η ιρανική πλευρά έκανε ένα σημαντικό βήμα πίσω, δέχτηκε και συμφώνησε στην αντικατάσταση των δύο πληρωμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι οι εγκλωβισμένοι Ναυτεργάτες άμεσα θα επιστρέψουν στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η αρχή του απεγκλωβισμού πιθανότατα θα ξεκινήσει από αύριο Δευτέρα επιστρέφοντας ο Έλληνας Ανθυποπλοίαρχος του πλοίου “Prudent Warrior”. Σήμερα αναμένεται να του χορηγηθεί η σχετική βίζα.

Στο δεύτερο πλοίο “Delta Poseidon”, στο οποίο ο αριθμός των Ελλήνων είναι 9 άτομα, η αντικατάστασή τους θα γίνει τις επόμενες μέρες και στην επιστροφή θα είναι το σύνολο του ελληνικού πληρώματος.

Ανάλογες ενέργειες δρομολογούνται παράλληλα και για τους αλλοδαπούς Ναυτεργάτες των δύο Δ/Ξ.

Το σύνολο των Ελλήνων Ναυτεργατών θα αντικατασταθεί με αλλοδαπούς, εκτός από έναν Έλληνα ο οποίος επιθυμεί την παραμονή του στο πλοίο».

Καθημερινή

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα