ΙΜΙΑ 1996: Η νύχτα που “θα βυθίζαμε το μισό τουρκικό στόλο”!Ο Αντιναύαρχος Κονιδάρης αφηγείται

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

πηγή: militaire.gr

Είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της Νύχτας των Ιμίων. Πλωτάρχης τότε, κυβερνήτης της πυραυλακάτου ΣΤΑΡΑΚΗΣ, o Αντιναύαρχος ε.α. σήμερα Σπύρος Κονιδάρης, μιλά για πρώτη φορά για τις 48 τελευταίες ώρες τις κρίσης των Ιμίων. Του ζητήσαμε συνέντευξη και όπως θα διαπιστώσετε πήραμε μια συγκλονιστική αφήγηση. Οι ερωτήσεις ήταν περιττές…

Ο Αντιναύαρχος Κονιδάρης τα λέει όλα:

• “Εκείνη τη νύχτα είχαν ευθυγραμμιστεί οι πλανήτες για να μην ξαναβγούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο”…

• “Οι δικοί μου στόχοι ήταν μια τουρκική φρεγάτα και δύο πυραυλάκατοι των Τούρκων που βρίσκονταν απέναντι στα παράλια… Τα πολεμικά πλοία που ήμασταν στα Ίμια μπορούσαμε να βυθίσουμε 10 τουρκικά πλοία”.

• Περιγράφει τις στιγμές γύρω από τα Ίμια όταν έγινε γνωστό πως πιθανόν Τούρκοι είχαν ανέβει στα Ίμια. Ποιος από το πλοίο του είδε το φουσκωτό. Τι έγινε με το ελικόπτερο.

• Η πυραυλάκατος ΣΤΑΡΑΚΗΣ εντόπισε τη σορό του Καραθανάση. Είναι συγκλονιστική η αφήγησή του για το πως ανέβασαν στην πυραυλάκατο τον νεκρό κυβερνήτη του ελικοπτέρου 21. Πως τον πήγαν στην Κω και πότε ο κυβερνήτης Κονιδάρης “έσπασε” και έκλαψε.

• Αποκαλύπτει για πρώτη φορά πως μετά από την λεγόμενη απεμπλοκή το ΥΠΕΘΑ έστειλε
C-130 στην Κω για να ανέβουν όλοι οι κυβερνήτες των πλοίων στο ΥΠΕΘΑ και να δώσουν απ΄ ευθείας αναφορά στον τότε ΥΕΘΑ Γεράσιμο Αρσένη. Περιγράφει συγκλονιστικές στιγμές από τη συνάντηση των Αξιωματικών με τους Αρσένη-Κουρή και τον Α/ΓΕΕΘΑ Χρήστο Λυμπέρη. Τι είπαν στον Αρσένη οι κυβερνήτες και εκείνος εξεπλάγην! Τι τον ρώτησε ο πλωτάρχης Κονιδάρης και τι του απάντησε για την κρίση των Ιμίων ο τότε ΥΕΘΑ.

• “Εκείνη τη νύχτα χάθηκε μια ευκαιρία για τον ελληνικό Στόλο να βυθίσει τον τουρκικό”, λέει ο Αντιναύαρχος Κονιδάρης.

Δείτε την συγκλονιστική αφήγησή του.

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

    • ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΩΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ Κ. ΚΟΝΙΔΑΡΗ , ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΑΣ ΑΝΕΠΤΕΡΩΣΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ , ΠΟΥ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ (10) ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΠΙΠΤΕΙ ΣΕ ΓΚΡΕΜΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα