Θρασύτατη επιστολή – παρωδία της Αγκυρας στον ΟΗΕ: Ζητά αποστρατιωτικοποίηση νησιών, θέτει θέμα ΑΟΖ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Θέμα αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο θέτει ξανά η Αγκυρα αυτή τη φορά με επιστολή – παρωδία προς τον ΟΗΕ.

Στην επιστολή, η Αγκυρα αναφέρει ότι αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της, επισημαίνοντας πως μπορεί να προκύψει ένταση που να απειλήσει την Ειρήνη.

Επίσης, δηλώνει πως αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από τις Συνθήκες τότε δεν θα μπορεί «να διεκδικεί κυριαρχικά δίκαια δικαιώματα των νησιών που περιλαμβάνουν και τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών».

Στην επιστολή που απευθύνεται στον Γενικό Γραμματέα Antonio Guterres, υπογεγραμμένο από τον Feridun Sinirlioğlu, Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Αγκυρας στον ΟΗΕ, αναφέρεται:

«Θα θέλαμε να επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις σχετικές συμφωνίες αφοπλισμού των νησιών του Αιγαίου και της Μεσογείου»

Η επιστολή υπογράμμισε την εγγύτητα των εν λόγω νησιών, συμπεριλαμβανομένου του Καστελόριζου, προς την ηπειρωτική Τουρκία, και αναφέρει ότι, παρόλο που αναφέρεται σαφώς στις ειρηνευτικές συνθήκες της Λωζάνης του 1923 και του 1947 , ο οπλισμός (των νησιών) από την Ελλάδα αποτελεί σοβαρή απειλή για την Τουρκία.

Η επιστολή επισημαίνει επίσης ότι «η Τουρκία έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για τις ‘παραβιάσεις’ της Ελλάδας στα νησιά μέσω διπλωματικών οδών και καταλήγει: «Εάν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει των συμφωνιών, δεν μπορεί να διεκδικήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από αυτές τις συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας».

Με πληροφορίες από TRT HABER

Θρασύτατη επιστολή – παρωδία της Αγκυρας στον ΟΗΕ: Ζητά αποστρατιωτικοποίηση νησιών, θέτει θέμα ΑΟΖ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα