Θησαυρίζει ο Τούρκος χασάπης της Μυκόνου, στραγγαλίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων του και χρεώνοντας 500 δολ. μια μπριζόλα πασπαλισμένη… ‘με χρυσό’! Ποιοί υπέβαλαν μηνύσεις εναντίον του;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο γνωστός Τούρκος σεφ, Νουσρέτ Γκιοκτσέ, και ιδιοκτήτης των ακριβών steakhouses, Nusr-Et που λειτουργούν σε σε πολλές μεγάλες πόλεις του κόσμου – Νέα Υόρκη, Μαϊάμι, Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι, Αμπού Ντάμπι αλλά και στη Μύκονο – είναι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη. Κατηγορείται ότι αναγκάζει πολλούς από τους υπαλλήλους του να δουλεύουν υπερωρίες για τις οποίες δεν πληρώνονται.

Ο «Salt Bae» όπως είναι ευρέως γνωστός, έγινε viral πριν από μερικά χρόνια μέσα από βιντεάκια στα social media που τον έδειχναν να ρίχνει αλάτι στα πιάτα του με έναν πολύ ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό τρόπο. Σήμερα, καλείται να απαντήσει στις κατηγορίες που προέκυψαν εις βάρος του έπειτα από μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του από πέντε πρώην εργαζόμενους της γνωστής αλυσίδας εστιατορίων.

 

Σύμφωνα με το δικηγόρο των εναγόντων, τα άτομα αυτά που εργάζονταν στα εστιατόριά του, όλοι τους Τούρκοι πολίτες, αφού προσλήφθηκαν από τους υπεύθυνους της εταιρείας, τους ζητήθηκε να μετακομίσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να εργαστούν στα διεθνούς φήμης εστιατόρια του γνωστού επιχειρηματία. Ωστόσο μετά την άφιξή τους στην Αμερική και ενώ είχαν συμφωνήσει να αμείβονται με σταθερό εβδομαδιαίο μισθό, αναγκάζονταν να εργάζονται εβδομήντα και πλέον ώρες ανά εβδομάδα χωρίς μάλιστα, να τους καταβληθεί ποτέ η νόμιμη υπερωριακή αποζημίωση. Μεταξύ άλλων στην μήνυση που έχει ήδη κατατεθεί αναφέρεται πως «ο Νουρσέτ είχε επιθετικό στυλ διαχείρισης, βρίζοντας συχνά τους ενάγοντες και κατηγορώντας τους για λάθη άλλων υπαλλήλων».

Το ακριβό μενού
Εάν κάποιος επιθυμεί να δειπνήσει σε ένα από τα «μπριζολάδικα» του διάσημου Τούρκου σεφ θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη σύμφωνα με τo CNBC, καθώς μία μόνο μπριζόλα κοστίζει περίπου 100 δολάρια. Εάν πρόκειται μάλιστα, για μία από τις διάσημες «χρυσές μπριζόλες» που προσφέρει το κατάστημα η τιμή σκαρφαλώνει στα 450 ευρώ. Μια σαλάτα με λάχανο είναι ένα από τα φθηνότερα ορεκτικά στο μενού της Νέας Υόρκης που κοστίζει 25 δολάρια.

https://europost.gr/thisayrizei-o-toyrkos-chasapis-tis-mykonoy-straggalizontas-ta-dikaiomata-ton/
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα