Θεωρείο: Πρόσκληση στον Ανδρουλάκη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ.

Μια πολύ ιδιαίτερη πρόσκληση έχει δεχτεί ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει προσκληθεί επισήμως από το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών της Τουρκίας (HDP), το οποίο εκπροσωπεί και την κουρδική μειονότητα, να μιλήσει στο συνέδριό του στις 3 Ιουλίου. Τελευταία, πολλά δημοσιεύματα λένε πως ο Ερντογάν θα επιδιώξει να το βγάλει εκτός νόμου και ο Ανδρουλάκης ως ευρωβουλευτής έχει υποστηρίξει ουκ ολίγες φορές το «αδελφό κόμμα» του ΠΑΣΟΚ στην Τουρκία.

Εξεπλάγησαν

Η αποδοχή της πρότασης Μητσοτάκη στον Σολτς να έρθει στη Θεσσαλονίκη για τη σύνοδο της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης εξέπληξε πολλούς ακόμη και εντός της κυβέρνησης, οι οποίοι δεν ήταν βέβαιοι πως ο Γερμανός καγκελάριος θα επισκεφθεί τελικά τη συμπρωτεύουσα. Η θετική απάντηση, ωστόσο, που αποτυπώνει πως οι ελληνογερμανικές σχέσεις χτίζονται σε ένα διαφορετικό επίπεδο στη μετά Μέρκελ εποχή, έχει και άλλη εξήγηση.

Τα Βαλκάνια

Ο Σολτς, που ξεκίνησε νωθρά, φαίνεται πως σιγά σιγά ανεβάζει στροφές. Και στα Βαλκάνια. Η Γερμανία του Σολτς εσχάτως παρουσιάζει ενδιαφέρον για τη γειτονιά μας, συνεχίζοντας μία βασική αρχή της Μέρκελ, εξ ου και η παρουσία του καγκελαρίου στη σύνοδο. Οι πιο υποψιασμένοι λένε πως η Γερμανία έτσι θέλει να καθυστερήσει την είσοδο της Ουκρανίας στην Ε.Ε., προτάσσοντας πως έχουν άλλοι πρώτα σειρά. Εξ αντανακλάσεως, πάντως, η ενεργή εμπλοκή Σολτς στην περιοχή βολεύει και την Ελλάδα, καθώς εάν επιβεβαιωθεί η εγκατάλειψη της γραμμής Μέρκελ των ίσων αποστάσεων έναντι των ελληνοτουρκικών, από τον νέο καγκελάριο, τότε μπορεί να μπει ένα επιπλέον φρένο στην τουρκική επιρροή στα Βαλκάνια. Ιδωμεν.

Φιλέλληνες

Μια και έπιασα τη Γερμανία, να σας πω ότι στο Ρότερνταμ υπήρξε ενθουσιασμός από το CDU για την εκλογή του Θ. Μπακόλα στη θέση του γ.γ. του ΕΛΚ. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Φρ. Μερτς έδειχνε ενθουσιασμένος με την εκλογή του Ελληνα γραμματέα, τον οποίο συνεχάρη προσωπικά και θερμά.

Σωστή διατύπωση

Η διατύπωση περί «κατάργησης των φοιτητικών παρατάξεων» παραλίγο να προκαλέσει ζημιά στην κυβέρνηση, δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις. Χθες ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, έθεσε το θέμα στη σωστή βάση, λέγοντας πως ο φοιτητικός συνδικαλισμός δεν καταργείται, καθώς είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος. Σε άλλο, δε, σημείο επανέλαβε, απευθυνόμενος στην Τουρκία, πως «δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράλογο και το παράνομο».

“Καθημερινή”

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΠΛΩΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ -ΓΙΑ ΤΟΝ Κ.ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΙΣΧΥΕΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ- ΙΔΩΜΕΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα