Θεωρείο: Η ενόχληση Δένδια στη Σερβία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός, όπως έμαθα από το νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας, ότι χθες δεν έγινε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι μετά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Σέρβο ομόλογό του Νίκολα Σελάκοβιτς. Η ελληνική πλευρά δεν είδε με καθόλου καλό μάτι το «ενθουσιώδες» κλίμα μεταξύ των προέδρων της Σερβίας και της Τουρκίας, Βούτσιτς και Ερντογάν, στην πρόσφατη συνάντησή τους, επίσης στο Βελιγράδι, ούτε και τη δήλωση των Σέρβων ότι θέλουν να προμηθευτούν τα UAV «Μπαϊρακτάρ» από την Αγκυρα. Ο Ελληνας υπουργός φρόντισε με αυτόν τον διπλωματικό, αλλά σαφή τρόπο να δείξει τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για τη στάση της Σερβίας.

Ευνοεί το δίπολο

Εμπειρος αναλυτής μού έλεγε πως το σημαντικότερο πλεονέκτημα από μια αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι πως θα ευνοηθεί κάτι που έχει ανάγκη στρατηγικά η Ν.Δ.: να υπάρξει πόλωση μεταξύ των δύο κομμάτων και να καταγραφεί άνοδος και της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Μία τέτοια εξέλιξη θα συμπιέσει το ΠΑΣΟΚ, που θα μοιάζει ως «χαμένη ψήφος» και η Νέα Δημοκρατία θα προσδοκά τότε άμεσα οφέλη από το αντι-ΣΥΡΙΖΑ κοινό που ψηφίζει σήμερα ΠΑΣΟΚ.

Μικρή πάσα

Τον λόγο πρώτα στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά στο ΠΑΣΟΚ έδωσε στην τελευταία συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής ο χαμηλών τόνων Γιάννης Κεφαλογιάννης, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει την επιμονή της αντιπολίτευσης πως η Νέα Δημοκρατία δεν δίνει καμιά σημασία στα λεγόμενά της. Οι μάρτυρες πάντως θα είναι τελικά αυτοί που πρότεινε η πλειοψηφία και η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη με τους κ. Δραβίλλα και Ρουμπάτη, πρώην διοικητές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ισορροπία

Οι σχέσεις του Μαξίμου με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή δεν διάγουν την καλύτερη περίοδό τους μετά την ομιλία του τελευταίου στα Ανώγεια, αλλά οι τόνοι σαφώς έχουν πέσει μετά την πρώτη δύσκολη εβδομάδα.

Ο φόβος του χειμώνα

Ενα κριτήριο πολύ βασικό για όσους λένε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να αλλάξει τον εκλογικό νόμο είναι ο χειμώνας που έρχεται. «Εάν στα τέλη της χρονιάς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, τότε όλοι θα ευχόμαστε να είχαμε αλλάξει τον εκλογικό νόμο», λέει στη στήλη στέλεχος της κυβέρνησης, που θεωρεί μονόδρομο την αλλαγή.

Αυτονόητη απουσία

«Εκλογές» για την ανάδειξη του νέου ψευδομουφτή έλαβαν χώρα χθες στην Ξάνθη, μια διαδικασία την οποία υπενθυμίζεται πως η ελληνική πλευρά θεωρεί παράνομη. Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε τον βουλευτή του, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος πριν από μερικές μέρες παρέστη σε συνάντηση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής ενόψει της εκλογής, να μη δώσει το «παρών» στη διαδικασία, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε κόκκινη κάρτα. Οπερ και έπραξε.

Επιλέγει σιωπή

Σας το είχα γράψει την προηγούμενη εβδομάδα ως ενδεχόμενο και όσο περνάνε οι μέρες το επιβεβαιώνω. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν προτίθεται, προσώρας τουλάχιστον, να σχολιάσει το θέμα των υποκλοπών και θα επιλέξει τη σιωπή. Ο πρώην πρωθυπουργός θα δώσει κανονικά το «παρών» στη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ.

“Καθημερινή”

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Βούτσιτς είναι φιλότουρκος και ανθέλληνας. Ο Ερντογάν του κλείνει το μάτι για τη σερβική Βοσνία και τσιμπάει.
    Ανιστορητος ηγέτης που μετατρέπει την Ελληνοσερβική φιλία σε καχυποψία.
    Ηγείται της σερβικής διαφθοράς και τρέχει στον Ερντογάν για οικονομική ενίσχυση.
    Οπαδός της Ανελεύθερης Δημοκρατίας με τους Πούτιν, Ορμπάν, και φυσικά τον Ερντογάν.
    Η Ελλάδα πρέπει να προωθήσει την δημοκρατία και την ελευθερία του σερβικού λαού.
    Οι οπαδοί του Μιλόσεβιτς δεν έχω θέση σήμερα και ο δυτικός κόσμος πρέπει να τους εκδιώξει. Ήρθε η ώρα να πάρουν τη Σερβία στα χέρια τους δημοκράτες ηγέτες με όραμα και όρεξη για δουλειά.

  2. Πρόεδρος Σερβίας: Μας έγινε μια απαράδεκτη πρόταση για γρήγορη ένταξη στην ΕΕ

    H EE εκβιάζει την Σερβία και η Ελλάδα μένει απαθής, προτιμώντας να συνηγορεί υπέρ τής Αλβανίας και των Σκοπίων. Αυτή είναι η βαλκανική πολιτική τής Αθήνας. Έπειτα παριστάνομε τούς έκπληκτους, που η Σερβία “γέρνει” προς την Τουρκία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα