Θεσσαλονίκη: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η επίσκεψη Τσίπρα-Ρίβλιν για την θεμελίωση του μουσείου Ολοκαυτώματος (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ρεουβέν Ρίβλιν.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας είναι σήμερα η δυτική Θεσσαλονίκη, στην περιοχή του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού. Θεμέλιο λίθο για την ανέγερση του Μουσείου του Ολοκαυτώματος θα τοποθετήσουν σήμερα ο πρωθυπουργός, Α.Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ισραήλ.

Παρευρίσκονται μεταξύ άλλων ο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμμανατίδης, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, οι βουλευτές Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Δημήτρης Μάρδας, Μάρκος Μπόλαρης και Κώστας Ζουράρις, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης, ο πρόεδρος του ΟΛΘ Κώστας Μέλλιος, οι Μητροπολίτες Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας και Λαγκαδά Ιωάννης, η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: Το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη υπενθυμίζει ότι κανένας και τίποτε δεν ξεχάστηκε. Ούτε οι εγκληματίες ούτε τα εγκλήματά τους, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην τελετή θεμελίωσης της ανέγερσης του Μουσείου του Ολοκαυτώματος.Το Μουσείο Ολοκαυτώματος είναι ένας φόρος τιμής για τους χιλιάδες Έλληνες Εβραίους που εξοντώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, σταλμένοι από τις ναζιστικές αρχές της πόλης και τους συνεργάτες τους. Το Μουσείο είναι μια μάχη της μνήμης απέναντι στη λήθη, είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια διαρκή υπενθύμιση προς τις επερχόμενες γενιές, για το πού οδηγούν ο φασισμός, ο ναζισμός, ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός, τα θεωρητικά εξαμβλώματα για κατώτερες φυλές, οι θεωρίες για την καθαρότητα του έθνους και οι πρακτικές της βίας εναντίον όποιου θεωρείται διαφορετικός. Ως ένα χώρο μνήμης και μαρτυρίας, χαρακτήρισε το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν που παρεβρίσκεται στην τελετή τοποθέτησης του θεμελίου λίθου στον χώρο ανέγερσης στη Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε χαρακτηριστικά: Το συγκεκριμένο Μουσείο θα αναδείξει την σημασία της παρουσίας της εβραϊκής κοινότητας Θεσσαλονίκης, όχι μόνο από τα τελευταία 500 χρόνια, αλλά από το 30 μ.Χ. .

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thousandnews.gr από το σημείο:

Έφτασε ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ρεουβέν Ρίβλιν.

Έφτασε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας.

Φωτογραφία του χρήστη Thousandnews photo gallery.

Φωτογραφία του χρήστη Thousandnews photo gallery.

Τελευταία τροποποίηση στις Ιανουάριος 30, 2018 12:23

http://www.thousandnews.gr/epikairotita/item/269259-thessaloniki-ypo-drakonteia-metra-asfaleias-i-episkepsi-tsipra-rivlin-gia-tin-themeliosi-tou-mouseiou-olokaftomatos-foto-vinteo
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα