Με τηλεδιάσκεψη, λόγω του κορονοϊού, άνοιξε σήμερα την αυλαία των εργασιών της η Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ένας θεσμός που, όπως τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρός της, Πρόεδρος και του Περιφερειακού Συμβουλίου Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, «έχει συμβουλευτικό και γνωμοδοτικό χαρακτήρα, ενώ αποτελεί έναν σύνδεσμο μεταξύ της κοινωνίας, της οικονομίας και των φορέων της και της θεσμικής έκφρασης της περιφέρειας, των αιρετών των παρατάξεων και κυρίως της διοίκησης».

Ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στην Επιτροπή, την χαρακτήρισε ως μια μικρογραφία της Κοινωνίας των Πολιτών, έκανε λόγο για μια σημαντική στιγμή για τη δημοκρατία και υπογράμμισε: «ακούμε και συμβουλευόμαστε τους πολίτες και τώρα θα το κάνουμε και θεσμικά ενόψει και του σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027».

«Η Κοινωνία των Πολιτών πρέπει να συμμετέχει στις αποφάσεις ενεργά, διότι οι αποφάσεις σε κάθε επίπεδο διοίκησης πρέπει να λαμβάνονται από τα κάτω προς τα πάνω. Συζητάμε και κάνουμε συμμέτοχους τους φορείς και τους πολίτες μέσω της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης» πρόσθεσε. Γνωστοποίησε, άλλωστε, ότι η Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους των αντιπροσωπευτικότερων φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως των οργανώσεων εργοδοτών και εργαζομένων, των επιμελητηρίων και των επιστημονικών οργανώσεων, συλλόγων και φορέων, των συνεταιριστικών οργανώσεων, των εργαζομένων στην Περιφέρεια και στα νομικά της πρόσωπα, των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών στην Περιφέρεια και πολίτες.

Αναφερόμενος στα ζητήματα που τέθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, ο κ. Καρακωστάνογλου σχολίασε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι σε αυτά περιλαμβάνονται το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, θέματα αστυνόμευσης, υποβάθμισης της ποιότητας ζωής και ανεπάρκειας υποδομών στη Δυτική Θεσσαλονίκη και τρόποι προστασίας των προϊόντων της Μακεδονικής γης. Ειδικά για το θέμα της Αγίας Σοφίας αποφασίστηκε να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα. Από την πλευρά του, ο κ. Καρακωστάνογλου υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τις δυνατότητες που ανοίγει ο διάλογος με την κοινωνία στην αξιοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» αλλά και την ανάγκη αξιοποίησης των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πράσινη ανάπτυξη.

“Μακεδονία”