Θεοδώρα Μπακογιάννη: Είναι καιρός το Κοσσυφοπέδιο να ενταχθεί στην ΕΕ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Η Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη εξελέγη εισηγήτρια για το Κοσσυφοπέδιο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία είναι και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην PACE, σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα.

Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης συμμετείχε αντιπροσωπεία της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου στην έκτακτη σύνοδο στο Στρασβούργο.

Μετά την επιβεβαίωση της εκλογικής διαδικασία, η εκλεγμένη Θεοδώρα Μπακογιάννη ευχαρίστησε τα μέλη αυτής της επιτροπής για την εμπιστοσύνη που της έδωσαν και πρόσθεσε ότι θα ετοιμάσει την έκθεση για το Κόσοβο.

Μεταξύ άλλων είπε ότι είναι καιρός η περιοχή και το Κοσσυφοπέδιο να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε άλλους διεθνείς μηχανισμούς.

Να σημειωθεί ότι η Θεοδώρα Μπακογιάννη έχει διατελέσει Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ως η πρώτη γυναίκα με υψηλή θέση στην Ελλάδα και έχει μια πολύπλευρη πολιτική καριέρα, γεγονός που την κάνει να γνωρίζει καλά τις συνθήκες στα Βαλκάνια.

Πριν από αυτήν, εισηγητής για το Κοσσυφοπέδιο στην PACE ήταν ο βουλευτής της γερμανικής Bundestag,  Πέτερ Μπέγερ.

Μάλιστα, η αντιπροσωπεία της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου σε ανακοίνωσή της χαιρέτισε την εκλογή της Μπακογιάννη και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί στενά μαζί της στη διαδικασία σύνταξης έκθεσης για το Κοσσυφοπέδιο.

ATS

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα