“Θα απομονωθεί η Τουρκία λόγω Αγίας Σοφίας”.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η αιγυπτιακή ειδησεογραφική  ιστοσελίδα Al-Youm Al-Sabe επισημαίνει ότι σε πρόσφατη μελέτη του Αιγυπτιακού Κέντρου Σκέψης και Στρατηγικών Μελετών, η Τουρκία πιθανότατα θα υποστεί εξωτερική απομόνωση εξαιτίας  της απόφασης για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι ο Τούρκος Πρόεδρος μπορεί να κερδίσει προσωρινά τη στήριξη των συντηρητικών και των εθνικιστών στο εσωτερικό της χώρας του, ωστόσο εκτιμάται ότι αυτό δεν θα συνεχισθεί, διότι η άνοδος του κόμματός του βασίστηκε εξαρχής σε οικονομικές βάσεις. Ως εκ τούτου, η επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση μπορεί να μετατρέψει αυτή την προσωρινή στήριξη σε μεγαλύτερη εσωτερική αγανάκτηση.

Από την άλλη, στη μελέτη εκτιμάται ότι εξαιτίας αυτής της απόφασης θα αυξηθεί το χάσμα και η ένταση με χώρες του εξωτερικού, με κυριότερη την Ελλάδα. Έτσι η Άγκυρα πιθανότατα θα δεχθεί περισσότερες πιέσεις και περιορισμούς από διεθνείς δυνάμεις και Οργανισμούς.

Η μελέτη αναφέρεται και στις πιθανές επιπτώσεις της απόφασης στον τουρκικό τουριστικό τομέα, καθότι η Αγία Σοφία είναι από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα στην Τουρκία, την οποία επισκέφθηκαν 3,7 εκατομμύρια τουρίστες το 2019. Εκτιμάται επίσης ότι ο αριθμός των επισκεπτών ανήλθε στα 31 εκατομμύρια τουρίστες τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Αν και αυτό το βήμα μπορεί να μην επηρεάσει σημαντικά τον συνολικό αριθμό τουριστών που επισκέπτονται την Τουρκία, όπως εκτιμά η μελέτη, θα οδηγήσει σε μείωση των εσόδων από τον τουριστικό τομέα κατά περίπου 41 εκατομμύρια δολάρια.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα