Θα αγγίξουν τις 10.000 οι υγειονομικοί που θα τεθούν εκτός ΕΣΥ: Πολλοί έσπευσαν τελευταία στιγμή να εμβολιαστού

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σε περίπου 10.000 θα ανέλθουν οι πράξεις αναστολής εργασίας αν συμπεριληφθούν οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας και το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με όσα εκτίμησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ενώ ανάλογες είναι και οι εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Υγείας.

Τις τελευταίες τρεις μέρες, υπό το φόβο των αναστολών, ωστόσο, πολλοί υγειονομικοί έσπευσαν και εμβολιάστηκαν, ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, (σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ) εκτιμώντας ότι το αρχικό νούμερο των μη εμβολιασμένων ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Εως και χθες το απόγευμα είχαν εκδοθεί 5.895 πράξεις αναστολής καθηκόντων για ανεμβολίαστους εργαζομένους νοσοκομείων –δεν συμπεριλαμβάνονται οι εργαζόμενοι σε κέντρα υγείας και ΕΚΑΒ– οι οποίες είτε είχαν ήδη επιδοθεί είτε ήταν στη διαδικασία επίδοσης.

Ετσι, σε κάποια νοσοκομεία οι ανεμβολίαστοι εργάστηκαν κανονικά, αφού ακόμα δεν είχαν λάβει τις σχετικές πράξεις, ενώ σε άλλα νοσοκομεία ενημερώθηκαν κατά την άφιξη στην εργασία τους ότι είχαν τεθεί εκτός προγραμμάτων υπηρεσίας.

Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός θα προέκυπτε αργά χθες το βράδυ, μετά και τη διασταύρωση των στοιχείων μέσω της ΗΔΙΚΑ και του Μητρώου Εμβολιασμών.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Λαϊκού Νοσοκομείου, όπου από τους 1.450 εργαζομένους, ήταν έως προχθές ανεμβολίαστοι 110, εκ των οποίων τουλάχιστον 20 εμβολιάστηκαν χθες.

Στο «Γ. Γεννηματάς», από τους 2.345 εργαζομένους, 121 δεν είχαν κάνει έως χθες το μεσημέρι το εμβόλιο, ενώ στο Πανεπιστημιακό Ηρακλείου –όπου εργαζόμενοι έκαναν πορεία διαμαρτυρίας εντός του νοσοκομείου φτάνοντας στο γραφείο του διοικητή– από τους περίπου 2.200 εργαζομένους δεν είχαν εμβολιαστεί 145, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Καθημερινή.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας τον Ευαγγελισμό το ποσοστό των εμβολιασμένων έχει αγγίζει πλέον το 97% και πλέον μόνο 100 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Στον «Ευαγγελισμό» εργάζονται κατά μέσο όρο 3000 άτομα.

Μεταξύ των περίπου 100 εργαζομένων που δεν εμβολιάστηκαν είναι νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, εργαζόμενοι στην καθαριότητα, σε παραϊατρικά επαγγέλματα, σε εργαστήρια κ.λ.π.

Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και στα υπόλοιπα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας αφού τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 9 στους 10 έκαναν το εμβόλιο, έστω κι αν κάποιοι έσπευσαν λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία, σημειώνει το Εθνος.

Προσλήψεις εξπρές

Στο μεταξύ όμως και μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως η εικόνα σχετικά το ποιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να βγουν σε αναστολή, η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας επισπεύδει τη διαδικασία για την αναπλήρωση των κενών και ειδικά του λοιπού προσωπικού.

Ήδη άνοιξε από την πρώτη ημέρα των αναστολών και η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες ενώ η διαδικασία υποβολής θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στις 15.00.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ, ΕθνοςΚαθημερινή

Θα αγγίξουν τις 10.000 οι υγειονομικοί που θα τεθούν εκτός ΕΣΥ: Πολλοί έσπευσαν τελευταία στιγμή να εμβολιαστούν

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα