Θάτσερ προς Δένδια: «Η διζωνική δεν είναι όρος που χρησιμοποιείται στο διεθνές δίκαιο»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αναφέρομαι στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Επίκαιρα» 3.2.2021 με το χαρακτηριστικό τίτλο «Η συνείδησή μας δεν το ανέχεται – Η ιστορία θα είναι αμείλικτη με τους θιασώτες της εξελισσόμενης εθνικής τραγωδίας…». Το δημοσίευμα επικρίνει ουσιαστικά την δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Ν. Δένδια ο οποίος «ξεκαθάρισε» ότι η λύση στο Κυπριακό οφείλει να βασίζεται στο «διεθνώς αποδεκτό» μοντέλο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ένα μοντέλο που προκρίνει και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη δε ιστοσελίδα eobserver.co.uk ο κ. Δένδιας γράφτηκε ότι έκανε αναφορά και στο… «Διεθνές Δίκαιο» και στο «Ευρωπαϊκό Δίκαιο»!
Είπε: «Η Βρετανία αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραμένει, όμως, μια υπολογίσιμη και σημαντική δύναμη. Και οι δύο χώρες ασκούμε την εξωτερική πολιτική μας με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τηρούμε τις συμβατικές υποχρεώσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Σεβόμαστε τις διεθνείς συνθήκες που υπεγράφησαν είτε πριν λίγα χρόνια είτε πριν έναν αιώνα. Προσβλέπουμε ότι οι γείτονες μας θα πράττουν το ίδιο.
Για το Κυπριακό όπου οι δύο χώρες είναι εγγυήτριες δυνάμεις, επανέλαβα την πάγια θέση μας που συμμερίζεται και η Μ. Βρετανία. Η λύση πρέπει να βασίζεται σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, στη βάση των Ψηφισμάτων του ΣΑ των ΗΕ και συμβατή με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο»
Ε, λοιπόν, ανιστόρητε κύριε Δένδια είναι ντροπή σας να εκφράζεστε με τέτοια αχαρακτήριστη αναίδεια εις βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού, του μέλλοντός του και της Ελληνικότατης μας ημέτερης πατρίδας. Μάλιστα ενώπιον των Βρετανών που είναι οι άμεσα ένοχοι για την βρετανο-τουρκική, διαιρετική, ρατσιστική νέο-οθωμανικού τύπου διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Οι δύο χώρες ασκούμε την εξωτερική πολιτική μας με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τηρούμε τις συμβατικές υποχρεώσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο». Ποία εξωτερική πολιτική σας, ασκείτε βάση του «Διεθνούς Δικαίου», υποστηρίζοντας την ρατσιστική ΔΔΟ για τουρκοποίηση της Κύπρου;
1) «Διεθνώς αποδεκτό»; Ο Θεός να σας ελεήσει! Μιλήσατε ανιστόρητα με ευλαβική βρετανική εποικοδομητική ασάφεια. Επειδή είτε λόγω δουλόφρονος υποταγής στις βρετανικές απαιτήσεις είτε λόγω του ότι δεν καταδέχεστε να παραδεχθείτε ότι, ενάντια με τον ισχυρισμό μας, η ΔΔΟ είναι ανύπαρκτη στο διεθνές δίκαιο. Και είναι οξύμωρο το γεγονός ότι αναφέρεστε στο «Διεθνές Δίκαιο» και στο «Ευρωπαϊκό Δίκαιο» . Που υπάρχει απόδειξη ή ένδειξη ότι το «Ευρωπαϊκό Δίκαιο» συμφωνεί με την νέο-οθωμανική ΔΔΟ; Σας το τρίβει στα μούτρα κ. Δένδια από τον τάφο η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ, όπως και στους δικούς της δυστυχώς κυβερνώντες. Η οποία (μ. Μ. Θάτσερ) στη συνάντησή της (στα πλαίσια συνεδρίου της Κοινοπολιτείας) με τον μ. Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρο Κυπριανού στη Λουσάκα στις 31 Ιουλίου 1979 και ώρα 17.30 τοπική, συμφώνησε με τον Κυπριανού ότι η ΔΔΟ δεν είναι όρος που χρησιμοποιείται στο διεθνές δίκαιο.
“Prime Minister agreed that it was not a term in use in international law”.
Ο Σπ. Κυπριανού της είχε πεί ότι «οι Τούρκοι μιλούσαν για «Δι-ζωνική», οι Έλληνες έλεγαν ότι δεν υπήρχε τέτοιος όρος σε κανένα σύνταγμα. «Η Πρωθυπουργός συμφώνησε ότι δεν ήταν όρος που χρησιμοποιείτο στο διεθνές δίκαιο».
2) «Μοντέλο που προκρίνει και το Ηνωμένο Βασίλειο»! Μα βέβαια και την «προκρίνει» και την «συμμερίζεται» (όπως θέλετε πείτε τε το) εφόσον το Λονδίνο ήταν που από το 1956/57 σε συνεργασία με την Άγκυρα την έβαλε μπροστά. Και την προώθησε ανοικτά και επίμονα κατά και αμέσως μετά τις δύο τουρκικές βάρβαρες εισβολές του 1974 μέχρι σήμερα!
Παραπέμπω τον κ. Δένδια και κάθε Δένδια στο άρθρο μου, που συμπτωματικά δημοσιεύθηκε την περασμένη Κυριακή στην «Σημερινή» 31.1.2021 για τις καταβολές της τουρκο/βρετανική ή αντιστρόφως ρατσιστική ΔΔΟ, δηλαδή μεταξύ Άγκυρας και Λονδίνου.
Διζωνική από τον… Ιούνιο 1957
Ιδού από πότε οι Τούρκοι απαίτησαν δύο ζώνες (ΔΔΟ) και βασίζονταν στη βοήθεια των… Ε/κ!
Παραπέμπτω ταυτόχρονα και στο αξιόλογο άρθρο του αγαπητού Φοίβου Κλόκκαρη αντιστράτηγου ε.α. “Ολέθριος Εμπαιγμός του Λαού”
Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος/συγγραφέας
Λονδίνο. 3.2.2021

Οι περισσότεροι διαβάζουν και ΕΔΩ…

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα