Η «La Republica» ‘πυροβολεί’ τον Μαργαρίτη Σχοινά για το Qatargate: Το ταξίδι στο Κατάρ με την Καϊλή, η συνάντηση με τον Υπ. Εργασίας, οι δηλώσεις-ύμνοι υπέρ του Εμιράτου και τα ‘καρφιά’!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
«Δηλητήριο» στάζει η La Republica για τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, για τον οποίο αφήνει ξεκάθαρες αιχμές για εμπλοκή του στο Qatargate.

Στο δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα τονίζει ότι η θέση του Σχοινά είναι «εύθραυστη», σημειώνοντας ότι τον περασμένο Νοέμβριο είχε συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, στο οποίο ταξίδεψε μαζί με την Εύα Καϊλή.

«Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Έλληνας Μαργαρίτης Σχοινάς, χρειάστηκε να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε συνέντευξη Τύπου: ”Από το Κατάρ πήρα μόνο μια μπάλα ποδοσφαίρου και μερικές σοκολάτες”. Απλά ντροπή, φυσικά. Επίσης, επειδή το όνομα του Σχοινά δεν εμφανίζεται πουθενά στα ανακριτικά έγγραφα και δεν είναι μεταξύ των υπόπτων. Όπως δεν εμπλέκεται κανένα άλλο μέλος ή κοινοτικό στέλεχος» σημειώνει η La Republica.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο «Νο 2 της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν» και «πρώτος εκπρόσωπος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ» βγήκε στα media για να δικαιολογηθεί για το θεσμικό του ταξίδι στο Κατάρ τον Νοέμβριο και τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του υπέρ του εμιράτου. «Όλες οι ομιλίες μου έγιναν εξ ονόματος της Επιτροπής, βασιζόμαστε σε στρατηγικές και έγγραφα που έχουν ετοιμάσει τα γραφεία» ανέφερε ο Σχοινάς και η La Republica σημειώνει ότι τα λεγόμενα του έχουν προκαλέσει προβληματισμό.

Στη συνέχεια το δημοσίευμα κάνει αναφορά στις αναρτήσεις του Σχοινά στο Twitter για το ταξίδι στη Ντόχα. «Το Κατάρ, η πρώτη αραβική χώρα και η μικρότερη στον κόσμο που φιλοξένησε ποτέ το κύπελλο, έχει εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και αξίζει την παγκόσμια επιτυχία» είχε γράψει στον επίσημο λογαριασμό του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την ίδια μέρα, δημοσίευσε μια φωτογραφία με τον υπουργό Εργασίας του εμιράτου που αναφέρεται επίσης στα έγγραφα της έρευνας των Βρυξελλών ως επαφή της ομάδας του Πάντσερι στο μέτωπο του Κόλπου. «Η ΕΕ και το Κατάρ θα συνεχίσουν να διευρύνουν τις σχέσεις τους σε θέματα κινητικότητας, εργασιακών μεταρρυθμίσεων και ασφάλειας», αναφέρεται στο επίσημο προφίλ του στο Twitter, σημειώνει η ιταλική εφημερίδα.

Στη φωτογραφία με ημερομηνία 27 Οκτωβρίου, που απεικονίζεται στις Βρυξέλλες με τον γενικό γραμματέα της διοργάνωσης του Μουντιάλ, ο Σχοινάς σχολιάζει: «Μιλήσαμε για την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις για τα εργασιακά δικαιώματα».

Στις 11 Νοεμβρίου, έκανε λόγο ξανά και «σημαντική και απτή» πρόοδο. Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για μια «φόρμουλα επικίνδυνα παρόμοια» με αυτή που ανακάλυψαν οι Βελγικές Αρχές, μέσω της οποίας το χρήμα έρεε άφθονο στον Παντσέρι προκειμένου να αποθεώνει την Ντόχα για τα «δικαιώματα των εργαζομένων» την ώρα που έγινε γνωστό ότι εκατοντάδες εργάτες έχασαν τη ζωή τους σε εργοτάξια για την κατασκευή γηπέδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Όπως τονίζει η εφημερίδα, τον Μάιο ο Σχοινάς είχε ξανασυναντηθεί με τον al-Marri σχετικά με τις νομοθετικές ρυθμίσεις στην Ευρώπη που αφορούσαν την κατάργηση βίζας για τους πολίτες του Κατάρ που θα ταξίδευαν στην Ευρώπη. Μια πρόταση την οποία είχε στηρίξει επανειλημμένα ο Σχοινάς και που τώρα «παγώνει» μαζί με άλλα ευαίσθητα ζητήματα για τη χώρα του Κόλπου, αναφέρει η La Republica.

Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρεται στην φωτογραφία, στην οποία ο Σχοινάς ήταν δίπλα στην Εύα Καϊλή, πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Μια εντελώς πρόχειρη και απρογραμμάτιστη συνάντηση», όπως διευκρίνισαν από το περιβάλλον του αντιπροέδρου, σχολίαζει όλο νόημα το δημοσίευμα.

https://europost.gr/la-republica-pyrovolei-ton-margariti-schoina-to-qatargate-to-taxidi/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα