Η Τύνιδα συντάσσεται με την Άγκυρα: «Η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης καθορίζει τα όρια των θαλάσσιων ζωνών τους»!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Χοντραίνει το παιχνίδι στη βόρεια Αφρική: Βάση επιμελητείας για τον τουρκικό Στρατό η Τυνησία

Εχθρική όπως και αναμενόταν ήταν η στάση της Τυνησίας απέναντι στην Ελλάδα σε ότι αφορά την παράνομη συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης.

Ο Τυνήσιος πρόεδρος Qays Said μιλώντας κατά τη διάκρεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ρ.Τ.Ερντογάν όχι μόνο δεν κράτησε «ίσες» αποστάσεις όταν ρωτήθηκε για την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης, αλλά αντίθετα είπε πως η συμφωνία αυτή καθορίζει τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ των δύο χωρών,  λέγοντας πως αυτό είναι ένα μεταξύ τους θέμα και δεν αφορά την Τυνησία, δηλαδή ουσιαστικά τασσόμενος με τις θέσεις και της απόψεις της Τουρκίας.

“Συζητήσαμε το θέμα της Λιβύης σε όλες του τις πτυχές. Σε ότι αφορά τη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης αυτό καθορίζει τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ των δύο χωρών.

Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά τις δύο χώρες και δεν περιλαμβάνεται η Τυνησία σε αυτό. Κάποιες χώρες μπορεί να έχουν άλλες απόψεις για αυτή τη συμφωνία, αλλά όπως είπα το μνημόνιο αυτό αφορά τις δύο αυτές χώρες και όχι την Τυνησία”..

euronews Türkçe

@euronews_tr

Erdoğan’ı ağırlayan Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said: Türkiye-Libya mutabakatı sadece iki ülkeyi ilgilendirirhttps://tr.euronews.com/2019/12/25/tunus-cumhurbaskan-kays-said-turkiye-libya-mutabakat-sadece-iki-ulkeyi-ilgilendirir 

Tunus cumhurbaşkanı Kays Said: Türkiye-Libya mutabakatı sadece iki ülkeyi ilgilendirir

Kays Said: Türkiye-Libya mutabakatı sadece iki ülkeyi ilgilendirir

Tunus’a resmî ziyaret gerçekleştiren Erdoğan ile mevkidaşı Said, ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi

tr.euronews.com

19 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Βάση επιμελητείας για τον τουρκικό Στρατό η Τυνησία

Στο μεταξύ όπως αναφέρουν πληροφορίες η Τυνησία πρόκειται να γίνει βάση επιμελητείας και υποστήριξης για τις τουρκικές δυνάμεις που δρουν και θα δράσουν στην Λιβύη.

 

Egypt Built 🇪🇬@HosamDakhakhni

aka controlled will be a logistics base for t/Turkish troops invading neighbouring as t/ Libyan National Army is attempting to liberate from t/expired Government of National Accord militias

Προβολή εικόνας στο Twitter
28 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο Ερντογάν υποστήριξε  πως η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο στην συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, παρά το γεγονός ότι είναι αυτή ακριβώς η συμφωνία  η οποία “διαγράφει” από τον χάρτη ελληνικά νησιά!

«Το να έχει λόγο η Ελλάδα για την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης είναι εκτός συζήτησης», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι πιστεύει πως η Τυνησία θα μπορούσε να έχει «πολύτιμη και εποικοδομητική συμβολή» για την αποκατάσταση της σταθερότητας στη Λιβύη.

Ο Ερντογάν τάχθηκε υπέρ της επίτευξης κατάπαυσης του πυρός στην Λιβύη το συντομότερο δυνατόν, καθώς όπως είπε, η κρίση στη Λιβύη επηρεάζει όχι μόνο την ίδια τη χώρα αλλά και τις γειτονικές της, όπως την Τυνησία.

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να καταφερθεί εναντίον του Στρατάρχη Χαφτάρ που ηγείται των Ενόπλων Δυνάμεων στην Λιβύη και πολιορκεί την Τρίπολη, προκειμένου να ανατρέψει την κυβέρνηση του Σάρατζ, με τον οποίο υπέγραψε την επίμαχη συμφωνία ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Ο Χαφτάρ δεν έχει “νόμιμο ρόλο”, διεθνώς αναγνωρισμένη είναι μόνον η κυβέρνηση της Τρίπολης υπό τον Αλ Σάρατζ», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση του Τομπρούκ, που βρίσκεται σε σύγκρουση με την κυβέρνηση της Τρίπολης του Σάρατζ, αμφισβητούσε ευθέως τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “φαίνεται να θεωρεί ότι δεν υπάρχει Κρήτη, ότι δεν υπάρχει Κύπρος και αυτό είναι μια τεράστια γεωγραφική καταστροφή”. Μάλιστα ο απεσταλμένος της κυβέρνησης του Τομπρούκ κατηγόρησε τον Ερντογάν πως ενεργεί σαν σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και η πολιτική του προκαλεί εντάσεις στην περιοχή της Μεσογείου.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/832079_erntogan-ti-logo-ehei-i-ellada-sti-symfonia-mas-me-tin-tripoli
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα