«Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΛΙΟΡΚΕΙ ΚΥΠΡΟ | ΑΙΓΑΙΟ | ΘΡΑΚΗ».

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τίτλος: «Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΛΙΟΡΚΕΙ ΚΥΠΡΟ | ΑΙΓΑΙΟ | ΘΡΑΚΗ»

Συγγραφείς: Κώστας Ν. Χατζηκωστής

Εκδόσεις: ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Αρ. Σελ.: 280

ISBN: 978-618-5389-10-9

Κυκλοφόρησε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ το νέο βιβλίο του Κώστα Ν. Χατζηκωστή με τίτλο: «Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΛΙΟΡΚΕΙ ΚΥΠΡΟ | ΑΙΓΑΙΟ | ΘΡΑΚΗ».

Ίσως το πιο επίκαιρο  βιβλίο μιας και η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί με την επεκτατική της πολιτική σε Κύπρο Αιγαίο και Θράκη.

Η Τουρκία ήδη από το 1974 κατέχει το 37% της Κύπρου, και τώρα απειλεί και πολιορκεί Αιγαίο και  Θράκη. Τα άρθρα του Κώστα Ν. Χατζηκωστή που δημοσιεύονται σε αυτό το βιβλίο, έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 στην Κυριακάτικη ΣΗΜΕΡΙΝΗ. Στα κείμενα αυτά επαναλαμβάνονται προσωπικές αγωνίες, προβλέψεις και εκτιμήσεις αναφορικά με τους κινδύνους που απειλούν την Κύπρο, το Αιγαίο, τη Θράκη, το Καστελόριζο, από τη σταθερή επεκτατική βουλιμία της Τουρκίας και τη συνεχιζόμενη αποτυχημένη κατευναστική πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα.

Ο Κώστας Ν. Χατζηκωστής, προέβλεψε και προκατέγραψε, δυστυχώς, τα γεγονότα του 1974 και τα όσα από τότε ακολούθησαν μέχρι σήμερα. Με συνεχή, καθημερινή αρθρογραφία έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου. Ανέλυε και διατύπωνε σκέψεις και εκτιμήσεις για τα εθνικά δεινά που θα έπλητταν την Κύπρο και τον Ελληνισμό. Εδώ και πενήντα χρόνια οι εκτιμήσεις του επαληθεύονται με συγκλονιστική ακρίβεια…

Σήμερα ο Ελληνισμός διανύει μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά του συμφέροντα. Η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ο «παγκόσμιος εμφύλιος πόλεμος» στη Λιβύη, τα Τριμερή (αβέβαιης προοπτικής) Σχήματα συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου οδηγούν σε νέες κρίσεις. Το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης και η διαχρονικά συνεχιζόμενη και προσφάτως εντεινόμενη πολιορκητική και επιθετική πολιτική της Τουρκίας και του Ερντογάν αυτοπροσώπως, θέτουν  συγκεκριμένα μη αισιόδοξα ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας. Αποσυνθέτουν άμεσα τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Καθιστούν, πλέον, αδήριτη την ανάγκη για μια ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ελληνική εθνική στρατηγική.

Με το βιβλίο αυτό ο Κώστας Ν. Χατζηκωστής «επανακρούει τον κώδωνα». Κτυπούν κυριολεκτικώς Καμπάνες… Καταγράφει πιο έντονη την αγωνία του για το μέλλον του Ελληνισμού στους Τόπους του….

Το βιβλίο προλογίζει ο Πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας,  Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ο συγγραφέας με τιμά με τη φιλία του. … Συμπτίπτουμε στις αγωνίες μας για το μέλλον του Ελληνισμού και τις προκλήσεις της γεωγραφίας, της ιστορίας και της συγκυρίας. Δεν συμφωνούμε προφανώς σε όλα, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να υπάρχουν πρόσωπα με το θάρρος της γνώμης τους, έτοιμα να αναλάβουν το κόστος των πεποιθήσεών τους».

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Κώστας Ν. Χατζηκωστής γεννήθηκε στην Πάφο το 1939. Σπούδασε Νομικά, πολιτικές επιστήμες και οικονομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών. Από το  1968  μέχρι το 1971 εξέδιδε  την εβδομαδιαία εφημερίδα Ελεύθερον  Βήμα. Το 1976 συμμετείχε στην ίδρυση της καθημερινής εφημερίδας Σημερινή, της οποίας έγινε διευθυντής και αρθρογραφούσε σε  αυτήν για τρεις δεκαετίες και πλέον. Ο εκδοτικός οργανισμός ΔΙΑΣ, τον  οποίο ίδρυσε για την έκδοση της Σημερινής, επεκτάθηκε  σταδιακά και σε άλλους εκδοτικούς τομείς. Το 1990 ο ΔΙΑΣ δημιούργησε τον πρώτο ιδιωτικό κυπριακό ραδιοφωνικό σταθμό, Ράδιο Πρώτο, και το 1995 έθεσε σε λειτουργία το πρώτο ιδιωτικό κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι, ΣΙΓΜΑ. Το  2008 δημιούργησε το πρώτο ειδησεογραφικό portal στην Κύπρο, το Sigmalive. Ο εκδοτικός οργανισμός ΔΙΑΣ και το τηλεοπτικό κανάλι ΣΙΓΜΑ συναποτελούν σήμερα το μεγαλύτερο συγκρότημα ΜΜΕ στην Κύπρο.

Άλλα έργα του ιδίου από τις Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ: «Έξι Προεδρικά Πορτραίτα» (2016), «Μαύρα Χρόνια 1967-1968» (2008), «Δύναμη η μόνη Ελπίδα» (2007), «Η μοίρα της Κύπρου» (1997)

  

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα